Proposen crear un macrocentre logístic multisectorial per captar indústries

SEGRE
13-11-2019
  • Proposen crear un macrocentre logístic multisectorial per captar indústries

Compromesos amb el futur de Lleida proposa crea un macrocentre logístic multisectorial per captar noves indústries al territori. El grup d’opinió i de debat, que promou la Fundació ICG, considera que aquest gran espai, que s’hauria d’ubicar a peu de l’autovia A-2, podria servir “com a imant per a la captació d’una activitat industrial més gran, necessària per al desenvolupament econòmic de Lleida i la seua àrea d’influència”. Altrament, planteja impulsar “de manera urgent” més sòl industrial, però “en llocs on estratègicament sigui recomanable”, i rellançar nous àmbits industrials “que generin riquesa i nous llocs de treball”, com l’activitat de transformació i comercialització agroalimentària, la generació d’energia, la tecnologia o la indústria auxiliar de l’automòbil.

El grup, format per personalitats de Lleida, veu “molt necessari que la indústria prengui un paper més protagonista en el conjunt de l’economia de Lleida” i “trenqui d’una vegada per sempre amb el paper preponderant d’un territori on impera, d’una banda, l’economia agrària i ramadera i, d’altra banda, el sector serveis”.

S’aposta, per exemple, pel polígon de Torreblanca-Quatre Pilans de Lleida, amb una extensió que supera les 300 hectàrees.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?