Proposen una ampliació de l'aeroport del Prat amb una pista sobre el mar

ACN
Publicat: 
11-02-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Proposen una ampliació de l'aeroport del Prat amb una pista sobre el mar
    Peu de foto: 
    Àlex Rocolons (ACN)

Una consultora privada ha fet arribar al Govern una proposta per ampliar l'aeroport del Prat amb una pista sobre el mar, segons ha avançat 'La Vanguardia'. La plataforma es construiria a una milla de la costa, tindria 3.400 metres i costaria uns 2.100 milions d'euros. Fonts del Govern han explicat a l'ACN que s'han d'estudiar totes les propostes i que és positiu que hi hagi experts treballant en aquest tema. Així mateix, recorden que a l'executiu han arribat altres iniciatives per part de diversos agents econòmics. Això no vol dir, segons indiquen aquestes fonts, que el Govern o el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagin validat la proposta de la pista sobre el mar, sinó que la coneixen i agraeixen que es facin propostes. 

Govern i PSC han pactat en el marc de la negociació sobre els pressupostos constituir una comissió tècnica entre govern català i espanyol per abordar el futur de l'aeroport. I l'executiu català insisteix que es complirà aquest acord i s'estudiaran tècnicament totes les opcions.

De fet, l'ampliació de l'aeroport del Prat ha estat un dels esculls que ha allargat les negociacions dels pressupostos del 2023 i que ha generat tensions entre ERC i PSC, i també dins del govern de coalició ERC-Junts en el seu moment.

Segons defensa la iniciativa privada, la construcció d'una nova pista sobre el mar evitaria l'impacte mediambiental sobre la zona més pròxima a l'aeroport, que ha estat un dels principals motius de la polèmica.

Comparteix

També t'interessarà