Propostes per modernitzar el mercat de Balaguer

E. FARNELL
17-01-2020
  • Propostes per modernitzar el mercat de Balaguer

L’ajuntament de Balaguer ja ha redactat la nova ordenança per regular el mercat setmanal de la capital, perquè tots els sectors comercials, no només els propietaris de les parades sinó també del comerç local i veïns de la ciutat, puguin aportar les propostes a aquesta nova normativa sobre la venda no sedentària.

L’objectiu és recuperar l’empenta que antigament havia tingut aquest mercat, que se celebra els dissabtes, i això passa per “modernitzar-lo i regular les gairebé cent parades que el componen”, va dir l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal.

Amb la nova ordenança es regularà l’obtenció de llicències, que quedaran limitades temporalment a quinze anys o incidirà en la tipologia (verdures, roba, neteja) i la qualitat de les diferents parades. Segons el primer edil, la normativa garantirà la qualitat del mercat, cosa que afavorià la reserva d’espais per a activitats concretes com els artesans. A més a més, va explicar que la venda de productes de segona mà tindrà un espai reservat i en el qual es distingirà que es tracta de producte utilitzat i en el cas de la roba s’exigirà un certificat de neteja. El consistori vol aprovar la regulació el mes de febrer.

La meitat dels expositors tenen una parada de 12 metres, per la qual cosa paguen uns 24 euros per mercat i els de cinc metres lineals paguen uns 12 euros (500 euros anuals).

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?