Pueyo afirma que la seva candidatura "garanteix que l'extrema dreta no condicionarà el Govern de Lleida"

REDACCIÓ
Publicat: 
16-04-2023
Actualitzat: 25-04-2023 9:56
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Pueyo afirma que la seva candidatura "garanteix que l'extrema dreta no condicionarà el Govern de Lleida"
  Peu de foto: 
  ERC Lleida
 • Pueyo afirma que la seva candidatura "garanteix que l'extrema dreta no condicionarà el Govern de Lleida"
  Peu de foto: 
  ERC Lleida
 • Pueyo afirma que la seva candidatura "garanteix que l'extrema dreta no condicionarà el Govern de Lleida"
  Peu de foto: 
  ERC Lleida

Esquerra Republicana de Catalunya a Lleida i el Jovent Republicà Lleida ha presentat aquest diumenge la llista electoral que acompanyarà al paer en cap Miquel Pueyo, a les properes eleccions municipals que tindran lloc el pròxim 28 de maig. La candidatura d’ERC a la ciutat de Lleida està formada per 17 dones i 17 homes i la mitjana d’edat de les persones que acompanyen Miquel Pueyo és de 49 anys, que representen als diferents barris i àmbits de la ciutat, tal com expressen "una candidatura àmplia, que inclou diferents sensibilitats i espais del republicanisme".

En la seva intervenció, el Paer en Cap i candidat d’ERC a la reelecció, Miquel Pueyo, ha garantit que “aquest equip de persones és la única garantia que la ultradreta no tindrà cap influència en el nou govern de la Paeria! Segurament no podrem evitar que entrin al saló de plens, perquè arriben avalats per aquelles forces que tot i ser democràtiques han volgut incendiar la ciutat amb el discurs irresponsable de més policia i menys immigrants”. Pueyo ha emfatitzat que “No podrem evitar que entrin a la Paeria perquè el mal ja està fet després de quatre anys de discurs catastrofista, però jo no tindré, ni vull ni negociaré, ni la seva abstenció per a ser alcalde! Altres es poden comprometre al mateix? Mantindrem l’alcaldia perquè la ultradreta no pot evitar que el canvi continuï a la ciutat de Lleida!”.

L’acte de presentació de les persones integrants de la candidatura, realitzat a la plaça Blas Infante, ha estat conduït pel músic lleidatà Kelly Isaiah -que ha donat suport públic a la candidatura, “perquè crec en els valors que practica aquesta llista i que ha practicat aquest govern els darrers 4 anys”- i els diferents perfils d’ERC Lleida, que han mostrat la seva motivació i expectativa de futur del projecte, assegurant fer de Lleida una ciutat de futur, d’oportunitats i de proximitat.

Lleida La candidatura encapçalada per Miquel Pueyo combina l’expertesa en la gestió de la Paeria, amb les tinentes d’alcaldia Jordina Freixenet i Sandra Castro, el regidor Ignasi Amor i l’assessor d’Alcaldia Juanjo Falcó entre els primers llocs, amb la nova mirada sobre la política local de l’àrbitre internacional Xavier Estrada, la presidenta de l’associació de veïns de Noguerola-Estació-Segre Anna Costa i l’activista pels Drets Humans Ikram Bouhouche, entre altres incorporacions.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde Jordina Freixanet ha destacat la esperança i il·lusió en què el 28 de maig faran possible, quatre anys més, la governança republicana a Lleida. “Volem fer una Lleida dinàmica i projectada al futur, una Lleida amable que posi les persones al centre de la ciutat, una Lleida segura que garanteixi drets. Una Lleida verda, connectada i feminista”.

Un dels moments més emotius ha estat la de la primera aparició pública com a candidat de l’àrbitre internacional Xavi Estrada, que ha proclamat que agafa el compromís amb ferma confiança amb el projecte de ciutat; “L’esport fomenta valors molt importants, i em sumo a l’equip per construir una Lleida respectuosa i inclusiva, on es puguin garantir drets i un esport inclusiu i feminista”. És molta la feina feta durant aquests quatre anys i ha estat tot un repte aconseguir el canvi honest. Des d’ERC Lleida s’han desencallat grans projectes de i per a la ciutat com la nova estació d’autobusos, el Pla Estació o el Polígon Torreblanca – Quatre Pilans. També s’han impulsat grans projectes i polítiques com el Pacte Local per la prevenció de la Segregació Escolar, l’ECMU, projectes culturals com el Pot Fest o l’Enre9, o els grans projectes de renaturalització que s’estan duent a terme gràcies als fons Next Generation com per exemple a les Basses d’Alpicat, o, la transformació de la ciutat cap a una Lleida més verda, amable, segura i sostenible.

Encara així, queda molta feina per fer. ERC Lleida vol seguir treballant per construir una Lleida referent, impulsar la igualtat d’oportunitats, potenciant la inclusió en tots els àmbits, garantint drets, treballant per una transformació feminista i apostant per la industrialització, l’economia local, i el comerç de proximitat, fent, que el canvi continuï.

Eixamplar les bases de nous projectes republicans, honestos i per a tothom, i consolidar tots els canvis impulsats és una prioritat per l’actual govern. Finalment, el paer en cap ha fet una crida a la ciutadania per seguir caminant junts per una ciutat per a tothom i per una #LleidaDeFutur.

Cal recordar que la candidatura que ERC presenta a les eleccions del proper 28 de maig està integrada per: Miquel Pueyo, paer en cap, seguit de Jordina Freixanet, Tinenta d’Alcalde i Portaveu de l’Ajuntament de Lleida i d’ERC a la Lleida Paeria, i diputada per Lleida al Parlament; Juanjo Falcó, assessor tècnic-especial al gabinet d’Alcaldia de l’Ajuntament de Lleida; Sandra Castro, 3a Tinent d’Alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes a la Paeria de Lleida; Xavi Estrada, psicòleg i àrbite internacional Assistent de vídeo (VAR); Anna Costa, presidenta de l’Associació Noguerola Estació i secretària de Feminismes a la secció local d’ERC Lleida; Ignasi Amor, regidor d’Esports i Activitat Física, i de Joventut, Festes i Tradicions; Ikram BouHouche, tècnica a l’associació Lleida Pels Refugiats; Oriol Olmo, assessor al grup municipal d’ERC a la Paeria i encapçala la llista de les JERC; Montse Gea, comissionada del Conseller de Salut pel Fòrum de Diàleg Professional; Xavi Biosca, soci d’Òmnium i Colors de Ponent i membre de diferents entitats culturals de Lleida; Eva Martín, professora i directora de la Càtedra Turó de la Seu Vella; Albert Hortal, voluntari actiu de moviments i causes socials i culturals; Clàudia Lara, militant de les JERC i participa a Greenpeace; Miquel Àngel Calderó, professor i delegat de prevenció de la UGT-FSP; Margarida Serveto; Cap de Servei de la Unitat d’Informació i Orientació Universitària; Paco Salazar, president de l’Associació d’Acció Social i promoció juvenil “Futur”; Laura Martínez, treballadora familiar dels Serveis Socials de la Paeria de Lleida; Marc Martínez, militant de les JERC; Júlia Ribes, militant de les JERC; Carles Vernet, Coordinador de l’Àrea de Serveis Educatius i Formació Permanent del Departament d’Educació a Lleida; Eugènia Besora, professora de secundària; Josep Maria Romero, Cap de Gabinet d’Alcaldia a l’Ajuntament de Lleida, Montse Bergés, Delegada Territorial del Govern a Lleida; Josep Maria Currià, membre de diferents entitats culturals i polítiques; Montse Peiró, membre de l’executiva d’ERC a Lleida i membre d’Òmnium; Montse Pifarré, 4ta Tinent d’Alcalde i regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut.

Els segueixen els suplents Jaume Rutllant, regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica a l’Ajuntament de Lleida; Maryama Sall, regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030 a la Paeria de Lleida; Adolfo Martínez, tècnic dels Serveis Socials de Lleida; Rosa Querol, tresorera de Marea Pensionista de les Terres de Lleida i vicepresidenta de l’Associació Arts de Poonent; Francesc Eritja, tècnic de so a Sexenni; Sílvia Martínez, Directora dels Serveis Territorials d’Economia i Hisenda a Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran; Josep Maria Baiget, president de la Secció Local d’Erc Lleida

Comparteix

També t'interessarà