Pueyo demanarà al Govern que consideri la proposta de l'hostaleria de reobrir parcialment

ACN
09-11-2020
  • Pueyo demanarà al Govern que consideri la proposta de l'hostaleria de reobrir parcialment

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, s'ha compromès a demanar a la Generalitat que consideri la proposta de l'hostaleria de reobrir parcialment i respectant les mesures sanitàries. Pueyo considera que "cal trobar un equilibri entre la salut i la preservació del teixit econòmic" i ha recordat que ja el 14 d'octubre va manifestar a la Generalitat que és preferible "una restauració ordenada i vigilant que no pas un oci clandestí, en domicilis particulars i espais públics". 

El Paer en Cap ha participat aquest dilluns en la reunió convocada per la Cambra de Comerç de Lleida amb representants de totes les institucions per buscar sortides a la situació "difícil" que viu el sector per la covid-19. Pueyo s'ha mostrat favorable a considerar la proposta del sector hostaler per reobrir bars i restaurants, amb limitacions sanitàries. Durant la trobada, que ha comptat amb la participació de representants de la Generalitat, la Diputació de Lleida, diputats de la demarcació al Parlament i de tots els grups polítics de la Paeria, els representants empresarials han plantejat aquesta proposta, acordada amb la Federació d'Hostaleria, que consisteix a respectar les restriccions de mobilitat nocturnes establertes, amb un aforament limitat al 50% a l'interior i l'exterior dels locals i sense servei de barra.

L'alcalde de Lleida comparteix la convicció que la prioritat és la protecció de la vida i la salut, però afegeix que els preocupa igualment molt l'erosió del teixit econòmic de Lleida i especialment del sector terciari. "En general, el món de l'hostaleria i la restauració ha demostrat maduresa i adaptació a les normes en vigor. Per tant, la proposta que ens han fet la rebo amb interès i crec que mereix ser presa en consideració per aquells que tenen la competència per fer-ho, i així m'he compromès a fer-ho", ha conclòs el Paer en Cap.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta