Pueyo descarta que ERC sigui en una llista única sobiranista

M. MARQUÈS
19-10-2018
  • Pueyo descarta que ERC sigui en una llista única sobiranista

L’alcaldable d’ERC a les municipals, Miquel Pueyo, va protagonitzar ahir un acte de presentació pública en el qual va descartar una llista única amb altres forces sobiranistes, tal com va proposar l’alcaldable del PDeCAT, Toni Postius, “perquè anar junts no implica uns millors resultats”. L’acte es va celebrar a la sala Víctor Siurana del Rectorat i va comptar amb la presència de la consellera de Justícia, Ester Capella. “Avui és la primera trobada d’un procés de confluències entre ERC, persones de la tradició socialista i la plataforma Lleida Republicana, que formen professionals que no militen en cap partit”, va explicar. En aquest sentit, va assegurar que “la meitat de la llista estarà formada per persones no afiliades a cap formació”, a més de destacar que serà “una llista paritària en gènere”.

També va assenyalar que descarta una llista unitària amb formacions independentistes “perquè facilitaria les coses als que es consideren el vot útil de l’espanyolisme i perquè ERC des del 1931 no ha tingut mai cap membre implicat en comportaments irregulars”, en al·lusió als casos de corrupció del PDeCAT. Així mateix, va afirmar que no contempla “cap pacte amb el PSC, ja que va recolzar l’aplicació del 155”, i que aspira a “liderar una alternativa de perfil republicà”.

Respecte a la proposta de l’ANC d’unes primàries republicanes per a les eleccions, va manifestar que, “si s’hagués plantejat anteriorment, ho hauríem pensat”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...