⏯️ Pueyo i Postius, "molt tranquils" després de declarar al jutjat per la querella de Torre Salses

ACN
Publicat: 
13-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Pueyo i Postius, "molt tranquils" després de declarar al jutjat per la querella de Torre Salses
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Foto: Laura Cortés / Oriol Bosch (ACN)

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el tinent d'alcalde Toni Postius han assegurat estar "molt tranquils" i "alleujats" després de declarar al jutjat per la querella per prevaricació presentada contra ells pel promotor del complex comercial i d'oci que es vol instal·lar a Torre Salses.

Pueyo ha dit estar "satisfet" d'haver comparegut per explicar-se davant d'una denúncia interposada per uns promotors privats que, diu, "pretenen intimidar-nos". Per la seva banda, Postius ha afegit que no els atemoriran "aquells que pretenguin, a base de querelles i accions judicials, que aquest govern faci coses que s'escapin de la normativa". Tots dos han insistit que han "complert la llei" i que seguiran defensant el comerç local dins la trama urbana.

Pueyo i Postius han declarat aquest divendres al jutjat d'instrucció 2 de Lleida, on han arribat acompanyats de membres dels seus partits (ERC i Junts), així com de polítics d'altres partits, com ara del Comú de Lleida, i desenes de comerciants que els donen suport i rebutgen el macrocentre comercial que es vol instal·lar als afores de la ciutat. També estava citat a declarar el querellant però no s'ha presentat per motius personals.

A la sortida, Pueyo ha declarat que sempre han defensat que el seu model comercial és el que promou el comerç local integrat en la trama urbana i no el dels parcs comercials situats a l'exterior. "Això no vol dir que hàgim deixat de fer allò que havíem de fer a nivell legal en relació a l'expedient de Promenade", ha puntualitzat.

Per la seva banda, Postius ha celebrat que hagin pogut explicar els tràmits que s'han fet per part de l'Ajuntament de Lleida, "seguint escrupolosament el que marca la llei i el que marca el reglament d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya". "Ho hem fet tot correctament", ha afegit i entén que la querella "posa en entredit el model comercial de la ciutat per uns interessos privats".

Desenes de comerciants s'han concentrat aquest divendres als jutjats de Lleida per donar-los suport i per mostrat el seu rebuig a les pretensions de Promenade Lleida que argumenta que Pueyo i Postius "han actuat per impedir, de manera plenament conscient i deliberada, l'execució del planejament urbanístic que regula el sector SUR 42 on s'ha d'implantar el complex comercial i d'oci".

El vicepresident del Projecte Lleida, amb 165 comerciants, Miguel Borraz, defensa que si es vol ampliar l'oferta comercial es faci dins la ciutat. Marta Carulla, de l'Associació Lleida Co-merç, alerta que el complex farà de Lleida una ciutat de locals tancats.

Comparteix

També t'interessarà