⏯️ Puigneró reitera durant la seva visita a Lleida que "no hi ha res" que impedeixi celebrar el MWC

ACN
13-01-2022
  • ⏯️ Puigneró reitera durant la seva visita a Lleida que "no hi ha res" que impedeixi celebrar el MWC

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, s'ha mostrat confiat que el Mobile World Congress es pugui celebrar a partir del 28 de febrer ja que espera que aleshores les dades epidemiològiques hagin millorat. "Entenc que el MWC deu ser conscient que la situació de la pandèmia serà menor i la sisena onada estarà de baixada", ha comentat el vicepresident en una entrevista a La 2 i Ràdio 4. Puigneró ho ha dit després que aquest dimarts l'organització de l'ISE ajornés el congrés audiovisual, previst per a la primera setmana de febrer, fins al maig. El vicepresident també ha assenyalat que les terceres dosi "ajudaran" a la millora dels indicadors de la pandèmia a un mes i mig vista. 

"L'òmicron no és com la delta o la primera onada, on realment els estralls que produïen a les UCI i en matèria de mortalitat eren més dramàtics", ha afegit el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori.

En el marc d'una visita a Lleida, el conseller ha reiterat que "a dia d'avui" no hi ha "res" que faci indicar que no es podrà celebrar "un bon Mobile World Congress", per bé que "segurament" no hi haurà les xifres de participació i assistència prèvies a la pandèmia. Puigneró ha subratllat que el congrés és "l'esdeveniment tecnològic més important del món" i, a la vegada, "l'esdeveniment de negocis també més important del món", i ha confiat que d'aquí al febrer hi hagi hagut un descens de la sisena onada prou considerable com per esvair els "dubtes" que puguin tenir els que hi vulguin assistir. El conseller ha afirmat que, com l'any passat, el Mobile d'aquest any tindrà "absoluta seguretat pandèmica".

Aquest dimarts, l'ISE va anunciar que el congrés previst per a la primera setmana de febrer, entre l'1 i el 4, se celebrarà finalment el 10 i 13 de maig per l'alt índex de contagis per la variant òmicron. El director d'ISE, Mike Blackman, va justificar que l'ajornament era "el millor camí" tenint en compte la situació actual i l'opinió dels principals participants a la fira. Segons ell, en tres mesos hi haurà "temps" per "recuperar la confiança en els viatges internacionals i les reunions" presencials.

Precisament, 24 hores abans, el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, va reafirmar la voluntat de fer un Mobile World Congress (MWC) presencial i va avisar que l'organització "només consideraria un canvi de plans" per decisió de les autoritats sanitàries. En aquest cas, el saló està previst que tingui lloc entre el 28 de febrer i el 3 de març. S'hi esperen 1.500 expositors i assistents de 150 països després que l'estiu passat celebrés una edició molt més reduïda i a l'estiu.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta