Puigverd canviarà el nom d'un carrer dedicat a un alcalde franquista

MARÍA MOLINA
09-08-2018
  • Puigverd canviarà el nom d'un carrer dedicat a un alcalde franquista

L’ajuntament de Puigverd de Lleida ha obert un procés participatiu perquè els veïns puguin fer les seues propostes de cara a canviar el nom de la Travessia Vilalta, dedicada a l’alcalde franquista Bonaventura Vilalta. La iniciativa adoptada pel consistori a petició veïnal compta amb la ratificació del ple celebrat al març, segons va explicar l’alcalde, Josep Solsona. El termini per presentar suggeriments a l’ajuntament, la biblioteca i les piscines es va obrir aquest dilluns i es tancarà demà divendres.

Una vegada comptabilitzades les opcions, la setmana vinent es podran votar. La que obtingui més suports passarà a ser el nou nom del carrer. Alguns dels veïns de l’esmentada travessia han demanat que es mantingui el nom. A la consulta només hi poden participar persones majors de 16 anys empadronades al poble.

Solsona va indicar que, d’aquesta forma, el consistori vol portar a la pràctica la llei de Memòria Històrica i dóna suport a la petició veïnal per canviar el nom a un carrer que recorda èpoques de repressió i dictadura. En aquest sentit, el consistori ha convocat per avui una reunió informativa per explicar als veïns aquesta iniciativa. El primer edil va assegurar que l’ajuntament assumirà íntegrament les despeses que es derivin del canvi de nom d’aquest carrer.

Bonaventura Vilalta va ser alcalde de Puigverd de Lleida entre els anys 1941 i 1958.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next