Puigverd finalitzarà la recuperació de l'antic molí amb la museïtzació

REDACCIÓ
01-02-2021
  • Puigverd finalitzarà la recuperació de l'antic molí amb la museïtzació

L’ajuntament de Puigverd d’Agramunt afrontarà aquest any l’última fase de la recuperació del seu antic molí fariner. L’actuació, amb un pressupost de 200.000 euros, se centrarà en la seua museïtzació per convertir-lo en un centre d’interpretació de la vall del Sió, des d’on es divulgarà el llegat romà del municipi.

L’alcalde, Joan Eroles, va destacar que aquest centre suposarà un nou atractiu turístic per a Puigverd. L’actuació s’emmarca en el Camí de Sant Jaume i serà finançada la meitat amb els fons Feder i l’altra meitat, a parts iguals entre la Diputació de Lleida i el consistori local.

Així mateix, està previst portar a terme una altra actuació per connectar per l’exterior i l’interior els dos molins (fariner i d’oli). Aquesta obra costarà 63.000 euros i la finançarà la Diputació de Lleida.

La museïtzació del molí fariner de Puigverd és la principal inversió que figura al pressupost d’aquest municipi per al present exercici 2021, que ascendeix a un total de 568.000 euros.

A concurs l’última fase de la teulada de l’església

L’ajuntament treballa també per portar a terme l’última fase de la rehabilitació de la coberta de l’església de Sant Pere. El concurs va quedar desert i ara l’Institut Català del Sòl (Incasòl) l’ha tornat a treure a licitació amb un pressupost a la baixa, 180.000 euros, dels quals 150.000 els pagarà l’Incasòl i la resta, de fons propis. Eroles va manifestar que “fa deu anys que vam arreglar la coberta”. Finalment, destinaran 30.000 euros a habilitar el consultori mèdic en el futur centre de serveis.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta