A punt el corredor de bici de Lleida a Cervera i en faran un altre a la Pobla

X.R.
09-02-2019
  • A punt el corredor de bici de Lleida a Cervera i en faran un altre a la Pobla

El corredor ciclista que unirà Lleida ciutat amb Girona està llest en el primer tram que connecta la capital del Segrià amb Cervera. La conselleria de Territori ha instal·lat ja la senyalització en aquest recorregut d’uns 70 quilòmetres, que coincideix en bona part amb el Camí de Sant Jaume i transcorre per camins i carrers. El projecte ha suposat una inversió d’uns 75.000 euros. Així mateix, només ha estat necessari executar obra en dos punts del traçat (Alcoletge i Cervera) per assegurar la connectivitat de la ruta.

El secretari d’Infraestructures, Isidre Gavín, va explicar ahir que durant aquest any Territori impulsarà la redacció dels projectes de la resta de trams de la via InterCatalunya. A més, la Generalitat impulsa un altre corredor cap al Pallars, aprofitant camins de servei del tren de la Pobla. Aquesta ruta, que estarà senyalitzada aquesta primavera entre Lleida i Balaguer i Salàs i la Pobla, comptarà amb 98 quilòmetres pedalables i uns altres 27 que es faran amb tren entre Sant Llorenç de Montgai i Cellers. Gavín va apuntar que aquesta part del recorregut “té pendents molt forts” i “no seria assequible” per a “tots els públics”.

A l’acte de presentació de les rutes també va participar Joan Trull, president del consell del Pla; Antoni Farré, conseller de l’Urgell; Joan Queralt, edil de Sostenibilitat de Lleida; el delegat de la Generalitat, Ramon Farré, i representants de la Coordinadora Catalana d’Usuaris de la Bicicleta.

“Un potencial cicloturista que encara no s’ha explotat”

El secretari d’Infraestructures, Isidre Gavín, va explicar ahir que “Lleida té un potencial cicloturístic que encara no hem explotat”. Gavín va assegurar que per a aquestes dos rutes que impulsa la Generalitat s’ha estat col·laborant amb les diputacions, consells i ajuntaments. En aquest sentit, va instar el territori a impulsar rutes paral·leles a l’eix Lleida-Girona i que generin negoci al territori. El director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar que “animaran el sector privat a aprofitar aquesta nova via de comunicació”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?