Purins lliures de sospita al Solsonès

SEGREcom
22-05-2015
  • Purins lliures de sospita al Solsonès

Ramon Angrill, empresari del sector agroramader de l'Alt Urgell, ha passat l'últim any de ser investigat per la Fiscalia per un presumpte delicte ambiental al construir una bassa de purins al Solsonès a tenir en una mà l'arxivament de les diligències penals i en l'altra una sentència judicial que li dóna la raó i obliga l'ajuntament de Pinell a autoritzar aquesta instal·lació.

La decisió judicial declara "legalizable" la bassa i ordena al consistori portar a terme els tràmits per tal de regularitzar-la "en el termini més breu possible". Un gir radical en la situació de qui ha sigut alcalde de Bassella i de la seua explotació ramadera a la comarca veïna després de més de cinc anys de litigis.

L'ajuntament de Pinell ha presentat un recurs contra la sentència que l'obliga a autoritzar la bassa de purins. Angrill és conscient que el litigi encara no ha conclòs, però es mostra satisfet per l'arxivament de les diligències per presumpte delicte ambiental.

Legalitat

La decisió de la fiscalia fa un any, el mes de maig del 2014, juntament amb la més recent sentència del jutjat contenciós administratiu de Lleida, del passat mes de febrer, contribueixen a dissipar dubtes i sospites sobre si la seua actuació al Solsonès es va ajustar a la legalitat. I arriben en un moment molt convenient per a ell. Abans de les eleccions locals, on es presenta una vegada més com a alcaldable de Bassella.

S'ha de recordar que Angrill va ocupar l'alcaldia d'aquest municipi durant tres mandats entre els anys 1991 i 2003.

Davant del fet que la bassa de purins es construís en una finca inclosa a la Xarxa Natura, la sentència del jutjat contenciós administratiu valora que aquesta instal·lació contribueix a una correcta gestió de les dejeccions ramaderes i a evitar la contaminació per nitrats, per la qual cosa no suposa un risc per a la conservació del medi natural.

Per la seua part, la fiscalia va tenir en compte informes del servei de protecció de la naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil, que no van observar indicis de delicte després de considerar que aquesta construcció no suposava perjudicis a la salut de les persones ni al medi ambient.

litigi

L'ajuntament de Pinell ha presentat un recurs contra la sentència que obliga a autoritzar la bassa

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next