Quatre-cents 'petits científics', al 10è Congrés Anna Gené de la UdL

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
14-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Quatre-cents 'petits científics', al 10è Congrés Anna Gené de la UdL
    Peu de foto: 
    Escolars al congrés de l'any passat ©UdL

Un total de 400 alumnes d'entre 8 i 12 anys de nou escoles de Lleida participen demà i demà passat a la Universitat de Lleida (UdL) al 10è Congrés Anna Gené: Fem ciència a l'escola. Aquesta trobada, organitzada per la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL i el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià, té l'objectiu de fomentar i difondre el treball científic dels escolars d'educació primària i, al mateix temps, donar suport als mestres que els motiven, tal com feia la desapareguda professora de la UdL que dóna nom al Congrés.

Els efectes de la lluna en els cultius, Neteja urbana, Món microscòpic dels éssers vius i L'aigua és vida són alguns dels projectes que els escolars, amb els seus tutors i tutores, han estat treballant durant el curs i que ara presentaran en públic durant les dues sessions matinals del Congrés, a l'Auditori del Centre de Cultures de la UdL. Els infants de 3r, 4t, 5è i 6è de primària que participen en aquesta desena edició provenen de les escoles Creu del Batlle, Antoni Bergós, Francesco Tonucci, Camps Elisis, Frederic Godàs, Alba i Sant Josep de Calassanç.

Per celebrar aquests deu anys, el Congrés s'acompanya d'una exposició: Gravats de jardí, que es podrà veure fins a finals de maig a la planta -1 del Centre de Cultures. La mostra, obra de l'artista i exprofessora de la UdL, Carme Molet, presenta una quinzena de proves de gravat duplicades (una en blanc i negre i una altra acolorida amb aquarel·la) realitzades entre el 2023 i el 2024 de lavanda, cactus, cumquat, violeta, orquídia, crossandra i zebrina.

Molet hi exposa, a més dels aiguaforts gravats sobre paper superalfa a l'Estudi d'Antoni P. Vidal, esbossos i dibuixos que expliquen tot el procés, així com textos dedicats a l'Anna Gené. Tal com ho explica l'artista, es tracta d'apropar-se a les plantes més properes, d'emprar el dibuix i el gravat com a forma d'acostament. "Ser-hi, tenir-ne cura, fer jardí. Dibuixar, gravar les planxes de ferro, entintar, estampar sobre paper tou, pintar a l'aquarel·la... Tot plegat un intent de bategar amb la natura".

Comparteix

També t'interessarà