Quatre de cada deu lleidatans compren a través d'internet

SEGREcom
17-08-2014
  • Quatre de cada deu lleidatans compren a través d'internet

L'ús d'internet per adquirir qualsevol producte, ja sigui d'alimentació, de lleure o de vestir, està en auge, com constata la proliferació de l'oferta així com dels consumidors que opten per la compra a distància. Segons les últimes dades publicades per Idescat, quatre de cada deu lleidatans van realitzar compres per internet almenys una vegada el 2013.

Per comarques, la Vall d'Aran és la que registra un major percentatge de ciutadans que han utilitzat l'ordinador alguna vegada per fer una compra electrònica, fins al 44,3%. La segueixen el Pla d'Urgell, les Garrigues i el Segrià, amb l'Alta Ribagorça a la cua del rànquing, amb un 42,6%.

La xifra dels lleidatans usuaris del conegut com a e-commerce s'ha doblat des de l'inici de la crisi, a causa de l'allau d'ofertes i descomptes que ofereixen els diferents portals i empreses. També destaca que moltes firmes, grans i petites, han diversificat el seu negoci oferint el seu producte amb la venda online per arribar a aquells consumidors que no poden desplaçar-se a la botiga física. Fins i tot, hi ha empreses que només operen per internet.

El 2008, només dos de cada deu lleidatans havia utilitzat alguna vegada el comerç electrònic, amb l'Urgell com a comarca on es registrava un major percentatge d'usuaris.

A Catalunya, el 52% dels consumidors ha fet alguna compra per internet, segons una enquesta del Centre d'Opinió de Catalunya (CEO) i publicada ahir per La Vanguardia. Una xifra molt superior a la mitjana espanyola, que se situa en el 31,5%, segons l'INE. A més, el sondeig assenyala que més del 80% dels catalans d'entre 25 i 34 anys han comprat per internet alguna vegada. L'informe del CEO revela que els sectors en els quals és més freqüent la compra electrònica són els viatges, la moda i el lleure. La Generalitat té un pla d'incentius i formació per ajudar el comerç tradicional a posicionar-se a la xarxa i des del 2012 se n'han beneficiat més de 800 empreses.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?