Quatre rutes d’entre 10 i 31 km a la Marxa de Tardor del Baix Set

REDACCIÓ
29-10-2021
  • Quatre rutes d’entre 10 i 31 km a la Marxa de Tardor del Baix Set
  • Quatre rutes d’entre 10 i 31 km a la Marxa de Tardor del Baix Set

La 5a Marxa del Baix Set de Montoliu de Lleida se celebrarà el dia 7 de novembre, amb quatre rutes d’entre 10 i 31 km. Es tracta d'una activitat no competitiva, que enguany, com a gran novetat, tindrà la sortida i arribada a Sudanell, i que està organitzada pels ajuntaments de Sudanell i Montoliu de Lleida.

La Ruta Puput és la més curta i té 10 km, un passeig que recorre les serretes i les valls de Montoliu i les hortes del Canal d’Urgell. El seu recorregut és adequat per a grans i petits. La segona és la Ruta Esplugabous, té 19,8 km i hi predominen els boscos i les hortes de ribera, zona de rius i canals. El recorregut porta els caminants a La tercera és la Ruta Cigonya, de 24,1 km, i combina el paisatge d’hortes antigues i boscos de ribera amb terrasses baixes, amb les serres i altiplans de secà. I finalment, la ruta més exigent és la Milà Negre, d’uns 31,7 km, que travessa zones de secà i d’horta, de boscos d’estepa, incorporant a més la pujada a tossals emblemàtics com els de Carrassumada, la Serra de les Vinyes, el Tossal de Montclús i la Serra de l’Abellar

L’avituallament es donarà íntegre a la sortida, per qüestions de la Covid. Tots els participants rebran una motxilla de regal.

Jordi Verdú ha volgut destacar la vessant solidària de la marxa que té oberta la possibilitat de fer aportacions econòmiques que aniran destinades al Banc dels Aliments i Aspros.

La marxa està inclosa en el projecte Marxa.cat i vol promoure, segons ha explicat Josep Ramon Mòdol, “la pràctica saludable de l’esport, incentivant uns hàbits de vida saludables i conscienciant de la necessitat del respecte i cura del propi cos. A més, pretén afavorir el coneixement i respecte de l’entorn destacant el valor ecològic dels espais que rodegen Lleida i la necessitat de preservar-los, donant valor al territori en relació amb les persones i la seva historia, i conscienciant del valor dels productes propis i propers”.

L’organització espera uns 450 inscrits –la majoria en la distància dels 10 km, i comptarà amb l’ajuda d’una cinquantena de voluntaris. Respecte a la procedència dels participants, la majoria són del municipi de Lleida. Com en d’altres edicions, hi haurà inscrits de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de Reus i voltants, que participen en el recorregut llarg. En aquest sentit, tot i no ser una activitat competitiva, alguns del participants fan la marxa corrent.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta