Queixes a l’Horta per la proliferació de senglars, que fan malbé els cultius

M. MARQUÈS
Publicat: 
11-02-2020
Actualitzat: 11-02-2020 10:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Queixes a l’Horta per la proliferació de senglars, que fan malbé els cultius

La presència de senglars a l’Horta és un fet habitual, però el que més preocupa els pagesos és que els fan malbé els cultius. Segons el president de la comissió de l’Horta, Francesc Montardit, les partides més afectades són les de Grenyana i Rufea, on de tant en tant els Agents Rurals organitzen batudes per reduir el nombre d’aquests animals. Tanmateix, la partida del Camí de la Mariola denuncia que allà no s’actua contra aquesta problemàtica que també pateixen.

“Hem demanat a la Paeria i als Agents Rurals que es facin batudes per matar senglars, ja que actualment estan fent malbé molts cultius de la zona de Malgovern”, va afirmar ahir la presidenta veïnal de la partida, Marina Pifarré, que va subratllar que “no ve ningú a ajudar-nos”. A més, Pifarré va denunciar que “aquest matí [ahir] ha aparegut un senglar mort al costat dels contenidors de la cruïlla dels Tres Pontets”, però al migdia ja es va retirar.

Els Agents Rurals organitzen batudes de tant en tant a les partides de Grenyana i Rufea

Des de la partida de Grenyana, la presidenta, Dolors Comes, va explicar que “malgrat que de tant en tant vénen els Agents Rurals, els senglars continuaran fent malbé els camps fins a l’abril”. Va assenyalar que “fa tres setmanes vam demanar a la Paeria, que al seu torn ho sol·licita al departament d’Agricultura, que hi torni a haver batudes”. Tot i així, va explicar que “de vegades instal·len gàbies per capturar-los”. De fet, el president veïnal de Rufea, Adrià Drago, va afirmar que “actualment hi ha una gàbia als Aiguamolls de Rufea”.

També va dir que els Agents Rurals van organitzant batudes i que els cultius que són al costat del riu són els més afectats pels senglars. “És habitual veure’n uns quants pujant i baixant cap a la partida de la Caparrella”, va afirmar.

Comparteix

També t'interessarà