A quina edat ha d'anar el meu fill o filla a l'oftalmòleg?

04-03-2019
  • A quina edat ha d'anar el meu fill o filla a l'oftalmòleg?

Els nens no acostumen a dir als pares que tenen probelemes de visió, ja que sovint ni ells mateixos en són conscients. Per això, la salut visual dels més menuts queda totalment en mans de mares i pares. A quina edat s'ha de fer la primera revisió oftalmològica? Per què és important que els nens també visitin l'oftalmòleg? En què consisteix una revisió oftalmològica pediàtrica?

Per qué és important que els nens visitin també l'oftalmòleg?

La visió és deteminant en el seu aprenentatge i marca la seva forma de relacionar-se. Les revisions primerenques ens permeend escartar o diagnosticar posssibles problemes visuals que limiten el seu desenvolupament òptim. Un cop diagnositcades, el tractament precoz és determinant per a l'avenç del desenvolupament visual. 

Per tant, a quina edat és millor fer la primera revisió oftalmológica?

Es recomana fer-ne una bena aviat, després del mateix naixement, per tal de descartar malformacions o problemes oculars severs. Seguidament, és aconsellable fe runa visita a l'oftalmòleg als 3 o 4 anys d'edat, donat que llavors ja seran capaços de col·laborar en una avaluació més completa de la visió.

I a partir dels 4 anys, cada quan convé fer controls de la visió?

Dependrà de la primera revisió i dels resultats. En el cas de no trobar patologia ocular, es recomana continuar realitzant revisions anuals fins als 10 anys d'edat, i posteriorment, bianuals fins als 16 anys. Tot i així, és recomanable acudir a l'oftalmòleg per fer un exàmen ocular en els casos en què l'infant pateixi mals de cap, llagrimeig, dificultat de lectura, o baix rendiment escolar. Davant la sospita d'estrabisme, si veiem una pèrdua de l'alineament ocular, caldrà recòrrer a un oftalmòleg especialista.


Especialistes de l'Institut Lleida d’Oftalmologia (ILO)

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next