Quines possibles complicacions comporta fer-se un tatuatge?

LLEIDACOM
30-07-2018
  • Quines possibles complicacions comporta fer-se un tatuatge?

No totes les pells toleren adequadament un tatuatge com, per exemple, els pacients que tenen tendència a presentar cicatrius hipertròfiques. També aquells pacients amb malalties infeccioses actives, els que estan en tractament anticoagulant o aquells que estan rebent retinoides orals com, per exemple, per tractar l'acné, havent d'esperar entre 6 mesos i 1 any per poder tatuar-se.

Tot i això, existeixen diferents complicacions que poden derivar de fer-se un tatuatge. Les més complicades són el contagi del VIH o hepatitis, no obstant això, aquestes són rares avui dia gràcies a les mesures higiènic-sanitàries que tenen la majoria de locals en què es realitzen tatuatges. D'altres són l'aparició d'infeccions, pseudolinfomes, granuloma anul·lar perforant, colagenosis perforant i reaccions tipus èczema crònic. És molt important saber que el color vermell sol donar major problemes en els tatuatges.

Altres pacients amb enfermetats cròniques com la diabetis tipus 1, cal saber que no existeix una contraindicació absoluta però, evidentment seran persones que presentin major risc de complicacions que la població general, ja que el tatuatge crea una ferida en la pell la curació de la qual serà més complicada en aquest tipus de pacients.

 

DRA. Mª REYES GARCÍA DE LA FUENTE
Dermatòloga de Vithas Lleida
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta