Quins símptomes presenta l'astigmatisme?

12-11-2018
  • Quins símptomes presenta l'astigmatisme?

Hem de saber que els problemes visuals es divideixen en tres grups: Refractius, Motors i Sensorials. Els refractius són els més freqüents i es deuen a la incorrecta formació de la imatge dels objectes a la retina; per desenfocament, com en el cas de la miopia, hipermetropia, astigmatisme o presbícia; o bé, per l'obstrucció parcial o total del pas de la llum, com en el cas de les cataractes.Se solucionen amb l'ús d'ulleres, lents de contacte i cirurgia refractiva

L'astigmatisme és un defecte refractiu de l'ull al qual els raigs de llum procedents de l'infinit, són refractats de diferent manera en els diferents meridians. Provoca asimetria d'alguna de les lents que componen el sistema òptic de l'ull (banyega i cristal·lí), donant lloc a diferent graduació en meridians perpendiculars entre si.

L'astigmatisme es manifesta amb una disminució de l'agudesa visual tant en lluny com en a prop, cansament ocular i general, també maldecap, fotofòbia (aversió a la llum per la molèstia o dolor que causa) o enrogiment i picor d'ulls. 

Com a solució es recomana portar ulleres amb lents esfero-cilíndriques, lents de contacte esfèriques, tòriques i bi-tòriques o fer una cirurgia refractiva. 

 

TEGEVE ÒPTICS 
Centre de salut visual
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com veieu que 'Glovo' aterri a Lleida?

Carregant...
Load next