Raimat arranca la verema amb més producció i de gran qualitat

SEGRE
08-08-2018
  • Raimat arranca la verema amb més producció i de gran qualitat

El celler Raimat va donar ahir el tret de sortida de la verema, una de les més primerenques de tot Europa, que registrarà un increment de producció d’un 10% respecte a l’any passat, fins a les 22.000 tones de raïm recuperant tot el seu potencial després de les minves per pedra de l’estiu passat. A més, estarà caracteritzada per tenir una gran qualitat. Així ho va explicar ahir des del celler Joan Esteve, que va destacar una meteorologia favorable, amb una primavera plujosa i un inici d’estiu que va qualificar de fresc i sec que ha donat pas ara a altes temperatures. Així doncs, la col·lecta del primer raïm s’ha retardat uns deu dies, amb una maduració lenta que es tradueix en vins més frescos i amb aromes més afruitades i intenses.

En aquesta línia, el celler lleidatà qualifica d’excel·lent la qualitat de la collita, iniciada ahir a la nit de manera manual i només en una cara del cep per aprofitar que les baixes temperatures de la recol·lecció nocturna afavoreixen la preservació de les aromes i eviten fermentacions no desitjades. Aquest primer raïm és de la varietat chardonnay, destinada a l’elaboració de cava, que arribarà al mercat en any i mig. Després serà el torn dels ceps per elaborar vins blancs que s’allargarà fins a mitjans de setembre i els treballs de verema finalitzaran un mes després amb el raïm negre, tal com va indicar ahir el director de viticultura de Raimat, Xavier Farré.

Raimat compta amb una extensió de vinyes de 2.000 hectàrees, de les quals 300 correspon a ceps la producció dels quals s’etiquetarà amb aquesta marca. De fet va afirmar que és “un dels principals cellers espanyols a posseir una de les superfícies més grans certificades com a ecològiques a tot el món”. La resta correspon a verema destinada a l’elaboració de cava del grup Codorníu i a vins tranquils sota de la Denominació d’Origen Catalunya. Les citades 300 hectàrees es conreen en processos cent per cent ecològics i la resta estan reconegudes com a producció integrada (també coneguda popularment com a sostenible amb la utilització mínima de substàncies químiques de síntesi). Amb tot, el celler, apunta Raimat, s’ha convertit en líder europeu de viticultura sostenible.

Creada el 1914, utilitza energies cent per cent renovables, compta amb una planta de combustió pròpia de biomassa i utilitza mètodes naturals per combatre plagues, entre altres característiques de sostenibilitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?