Ramon Térmens: “El costat fosc és més interessant”

j.b.
Publicat: 
19-02-2016
Actualitzat: 19-02-2016 11:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Ramon Térmens: “El costat fosc és més interessant”

Denunciar l’absurditat de la violència. Aquest és l’objectiu del cineasta lleidatà Ramon Térmens (Bellmunt de Segarra, 1974) amb la seua nova pel·lícula, El mal que els homes fan, que avui s’estrena en pantalles de tot el país. “Hi ha escenes de violència però la pel·lícula és més un thriller psicològic en el qual és més important la violència interna que l’externa, és més important el que passa dins dels personatges i la tensió que es crea entre ells”, va explicar el director a SEGRE. Per a això, Térmens ha fusionat una història que tenia al cap sobre el segrest d’una nena amb una altra de sicaris a Los Angeles del seu col·laborador habitual, l’actor i guionista Daniel Faraldo. El resultat és una pel·lícula d’intriga sobre narcotraficants a la zona fronterera entre Mèxic i els Estats Units. “Ha estat un gran repte”, va assegurar somrient perquè, malgrat que hi ha escenes exteriors, el film es va rodar en una nau industrial a Martorelles, al Vallès. La trama arranca quan un sicari i un metge reben un paquet especial, una nena de 10 anys filla del cap d’un càrtel de la competència, que hauran de retenir fins a rebre l’ordre de matar-la i esquarterar-la o de deixar-la en llibertat. “He volgut explorar la psique d’aquestes persones violentes, la seua manera de pensar i d’actuar, perquè darrere de qualsevol monstruositat que es faci, sempre hi ha una persona que la fa”, va comentar el cineasta que, de fet, a totes les seues pel·lícules ha explorat la debilitat humana. “La part fosca de la gent és més interessant”, sentencia. Això sí, va advertir que no es tracta d’una cinta d’acció segons l’ús, “com aquelles en les quals moren deu o vint persones en les primeres escenes però sense cap llaç emocional amb l’espectador, aquí els tocs de violència són com a la realitat, desagradables. Vull ensenyar l’horrible que és, perquè quan convertim l’acció i violència en una cosa guai el que fem en realitat és exaltar-la”.

Térmens guarda un bon record del seu rodatge a Lleida (Catalunya über alles!) i del seu pas per la Mostra: “Cada film és un món i no sé on em portarà el següent, però no descarto tornar a Lleida.”


Fitxa i horaris de la pel·lícula El mal que els homes fan


“M’agradaria rodar més pel·lícules, però em considero afortunat”

Ramon Térmens va debutar el 2004 codirigint Joves amb Carles Torras. El 2008 va dirigir Negro Buenos Aires, estrenada a la Mostra de Lleida. I el 2001 va rodar en escenaris de Lleida Catalunya über alles!, nominada als Gaudí. “Quatre pel·lícules en dotze anys, m’agradaria rodar més però em considero afortunat”, va assegurar el cineasta, que ha decidit filmar la seua nova producció en anglès. “Volia ser realista amb l’escenari en el qual està ambientada, la frontera entre els Estats Units i Mèxic, però també és una bona fórmula per al mercat internacional, perquè amb pel·lícules en català o castellà és més difícil. És millor que esperar assegut que arribi alguna subvencioneta”, va afegir.

Comparteix

També t'interessarà