Reciclar més i millor

SEGREcom
22-11-2015
  • Reciclar més i millor

Potenciar el reciclatge de residus urbans és un objectiu en el qual totes les comarques de Lleida han multiplicat esforços aquest últim any per reduir les escombraries que van a l'abocador. La recollida porta a porta al Sobirà, la redistribució de contenidors a les Garrigues per millorar la selectiva i els nous plantejaments també en selectiva per reduir rebutjos tant als dos Pallars, com a l'Alta Ribagorça i Aran, en són alguns exemples.

En les últimes setmanes, el consell del Pla ha modificat els contenidors de l'orgànica i envasos de més de la meitat dels seus municipis (15), a excepció de Mollerussa, on no hi ha contenidors subterranis. L'acció ha consistit a reduir la mida de les boques perquè els veïns no hi llencin tot tipus d'escombraries. Una làmina metàl·lica divideix la boca en dos parts. Golmés, Vila-sana o Ivars d'Urgell, entre d'altres, ja disposen de contenidors modificats.

Aprofitant l'actuació, s'ha dut a terme la campanya de sensibilització Suma't a la recollida selectiva ben feta. I és que s'havia detectat que del 53% de residus que recicla la comarca, un 40% dels que es llençaven al contenidor d'envasos no eren adequats i, al contenidor de l'orgànica, un 15%.

La campanya inclou visites dels tècnics als domicilis per explicar-los les novetats. També s'editarà un tríptic en català, castellà, romanès, francès i àrab.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta