Recollida de firmes per a un centre de dia a la Bordeta

REDACCIÓ
11-03-2020
  • Recollida de firmes per a un centre de dia a la Bordeta

La plataforma Per un Bordeta amb Empenta anuncia una recollida de firmes per reclamar un centre dia per a gent gran al barri. Considera que aquest equipament és necessari per donar servei a aquesta zona de la ciutat, que assegura que “té més habitants que Cervera, la Seu d’Urgell, Tremp o les Borges”. “Si fóssim un municipi independent seríem el cinquè de la província, només darrere de Lleida, Balaguer, Tàrrega i Mollerussa”. En canvi, argumenta el col·lectiu, “en equipaments i infraestructures estem molt per sota, no tant només d’aquests municipis sinó també d’altres amb un nombre d’habitants molt inferior”. “No tenim cap zona de vianants, ni una rambla, ni una plaça Major, les entrades al barri fan por, no tenim una biblioteca en condicions, ni sala polivalent, ni centre de dia per a la gent gran”, detalla la plataforma.

En aquest sentit, afirma que fa temps que manté converses amb entitats i amb l’ajuntament per aconseguir un centre de dia al barri i considera que una recollida de firmes ajudarà a obtenir-ho. “Com que creiem que fa falta un suport explícit dels veïns per acabar d’esperonar les administracions per fer-ho possible, iniciem una campanya de recollida de firmes per aconseguir-ho”, va assenyalar, i va afegir que la tiraran endavant “amb la complicitat de totes l’entitats del barri, com la Fundació Sant Jaume, que ja treballa amb gent gran”.

La plataforma diu que el barri té més habitants que diverses capitals, però menys equipaments

Per la seua banda, la presidenta de l’associació de veïns de la Bordeta, Mari Carmen Guerrero, afirma que fa anys que reivindiquen un centre de dia per a persones de la tercera edat, “des que van posar la primera pedra del geriàtric que s’havia de constuir a la zona del Parc de l’Aigua”. A més a més, creu que “no fa falta portar a terme una recollida de firmes perquè no servirà de res si no hi ha diners”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?