Rècord de matrícula al curs de català intensiu de l'Institut de Llengües de la UdL

REDACCIÓ
Publicat: 
08-09-2023
Actualitzat: 08-09-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Rècord de matrícula al curs de català intensiu de l'Institut de Llengües de la UdL
    Peu de foto: 
    Classe del curs de català intensiu. FOTO: IL-UdL

Un total de 142 persones -25 més que l'any passat- han cursat, des del 29 d'agost fins avui, el curs de català inicial que l'Institut de Llengües (IL) de la Universitat de Lleida (UdL) ofereix principalment a l'estudiantat de mobilitat del primer semestre. Es tracta de la matrícula més alta des que l'IL oferta aquest curs, ara fa 25 anys. El percentatge d'estudiants estrangers que volen aprendre la llengua catalana ha pujat del 47% al 51% respecte el curs passat. Cal sumar, a més, l'interès d'alumnat de grau procedent d'altres províncies espanyoles.

Enguany s'han inscrit a l'intensiu de català del setembre un total de 131 estudiants de mobilitat internacional dels 255 que estaran la UdL aquest semestre, la qual cosa suposa un 51% d'aquest col·lectiu. Són d'Itàlia, França, Alemanya, Noruega, Mèxic, Brasil, Perú, Corea del Sud, Xina, Taiwan i Israel, entre d'altres països. S'hi afegeixen 9 d'alumnes regulars de la Universitat de Lleida procedents de Galícia, el País Basc, Cantàbria, Múrcia, Aragó i les Illes Canàries; així com un altre iranià que cursa un màster i un professor marroquí. El setembre passat, van ser 118 els matriculats al curs de català. Tots ells, estudiants estrangers de mobilitat.

Des de l'Institut de Llengües valoren molt positivament l'increment de persones nouvingudes a la UdL que s'han inscrit al curs intensiu de català, amb dades fins i tot millors que abans de la pandèmia. "És interessant ressaltar que hi ha estudiants que venen de la resta de l'Estat, que també han optat per inscriure's en aquest curs que es duu a terme durant 2 setmanes abans que comenci el curs acadèmic. Això permet que s'endinsin més aviat en l'aprenentatge del català i en el coneixement de la cultura catalana", conclouen.

La formació és de 35 hores lectives repartides en dos setmanes a les quals cal afegir activitats complementàries per donar a conèixer la ciutat (visita a la Seu Vella, castell de Gardeny, gimcana per Lleida) i tradicions gastronòmiques com ara el ja tradicional berenar amb pa amb tomata. Una segona edició d'aquest curs té lloc al febrer, per a l'estudiantat de mobilitat que arriba a la UdL al segon semestre.

Comparteix

També t'interessarà