Rècord de públic a la segona edició del ‘No Surrender Festival’

REDACCIÓ
02-07-2018
  • Rècord de públic a la segona edició del ‘No Surrender Festival’

La segona edició del ‘No Surrender Festival’, el festival d’homenatge a Bruce Springsteen, ha batut el rècord d’assistència aplegant 5.000 persones al camp de futbol de Vilanova de Bellpuig. La localitat del Pla d’Urgell ha multiplicat per quatre la seva població habitual durant el cap de setmana.

Un dels milors moments del festival es va produir dissabte a la tarda, quan els 1.083 músics procedents de vuit països van enregistrar la cançó ‘Badlands’ del ‘Boss’ sota la batuta d’Antoni Tolmos. El compositor lleidatà va destacar “l’emoció que suposa dirigir un grup tan heterogeni de músics amb formació i nivells diferents”. Tolmos va interpretar la cançó amb un piano blanc, similar al de Bruce Springsteen.

Després de la gravació de la cançó ‘Badlands’, els músics van interpretar el tema ‘No Surrender’, que dóna nom al Festival. En el moment de la cançó un pilar humà va desplegar una pancarta amb la frase: “Bruce, see you next year”, fet que fa preveure la celebració l’any vinent de la tercera edició del ‘No Surrender Festival”.

El promotor i impulsor del ‘No Surrender Festival’, Josep Maria Pons, va valorar positivament la resposta de participació en aquesta segona edició: “Hem aconseguit crear un públic fidel i un rècord de músics inscrits de forma natural i espontània. Sabem que la gent ha gaudit i això és la nostra major satisfacció”. Pons va destacar la importància de situar Vilanova de Bellpuig al mapa mundial.

El festival ha potenciat enguany el seu vessant internacional, però a la vegada aposta pel quilòmetre zero. Josep Maria Pons destaca “la importància de l’element de proximitat, ja que durant el festival hem treballat exclusivament amb empreses lleidatanes per a l’organització”. Així mateix, el catering del ‘No Surrender Festival’ ha estat elaborat amb productes totalment ecològics i de quilòmetre zero.

Un festival solidari

En aquesta edició s’ha tornat a col·laborar amb Acudam, una entitat del Pla d’Urgell dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual, dissenyant unes xapes promocionals amb la caricatura de Vizcarra, de la revista satírica ‘El Jueves’. Aquestes xapes es poden adquirir a diferents localitats del Pla d’Urgell. A més, part dels beneficis de la venda de ‘merchandising’ del festival es destinaran a la mateixa entitat.

En el marc del festival també s’ha sortejat una guitarra, rèplica de la de Bruce Springsteen que ha construït Juan Yeste, un lutier de Les Borges Blanques. Els beneficis del sorteig aniran a favor de l’entitat Salut Mental Ponent, que aquest any commemora el seu 25è aniversari.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?