Rècord d’entrada de caps de bestiar a les granges de boví

REDACCIÓ
01-12-2017
  • Rècord d’entrada de caps de bestiar a les granges de boví

L’empenta de les exportacions és un gran suport per al sector de boví de carn, en el qual la província de Lleida és una de les grans potències, i es tradueix en un rècord d’entrades d’animals a les granges. Així ho va explicar ahir Josep Ramon Argilés, gerent de l’Associació Espanyola de Productors de Boví de Carn a Catalunya (Asoprovac), després de la jornada que aquesta patronal va organitzar al Port de Tarragona.

“Ens hem especialitzat i als mercats es valora molt com es treballa en el sector boví català”, va destacar. Els ramaders catalans i aragonesos, fonamentalment, han exportat 97.000 animals des del mes de gener a través d’aquest port, transportats en un centenar de vaixells diferents. Argilés va voler destacar en especial alguns mercats i, per exemple, s’han enviat a Turquia més de 30.000 animals en quatre mesos, mentre que les trameses de caps de bestiar d’entre 160 i 300 quilos cap a Egipte s’han disparat un 498% entre el gener i l’agost.

El sector confia que l’obertura del mercat xinès al boví espanyol sigui una realitat el 2018

Entre els aspectes sobre els quals es va posar ahir l’accent en la jornada destaca la necessitat de no abaixar la guàrdia en matèria de sanitat per no perdre cap mercat, i especialment el turc. Una de les ponències, precisament, es va centrar a analitzar les malalties que poden afectar l’exportació. En concret es va estudiar els casos de la llengua blava, present a França, i la febre aftosa, amb casos al Marroc. La ramaderia local és lliure de les dos malalties i protegits per la vacunació, en el cas de la llengua blava, i per les mesures adoptades contra la febre aftosa.

En un altre ordre de coses, Argilés va destacar que l’obertura del mercat xinès seria una gran notícia per al sector i es confia que sigui una realitat l’any que ve. El ministeri d’Agricultura espanyol i xinès treballen per arribar a un acord sobre aquest punt.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next