Recordant la figura de Josep Benet

REDACCIÓ
21-09-2020
  • Recordant la figura de Josep Benet

L’advocat, historiador i polític de Cervera Josep Benet (1920-2008) va tornar a ser protagonista ahir en la segona jornada de la Setmana Cultural Isagoge de la capital de la Segarra. Després del descobriment dissabte d’una placa commemorativa del seu centenari a la seua casa natal del carrer Major, ahir al migdia es va presentar a l’Auditori Municipal l’Espai Audiovisual de Josep Benet, quatre enregistraments d’entrevistes i activitats sobre el personatge, en un acte conduït pel periodista de  Xavier Santesmasses. Els enregistraments, que es podran visionar al llarg d’aquesta setmana al Museu Comarcal, corresponen a entrevistes televisives a Benet a càrrec de Mònica Terribas (2008), Josep Maria Espinàs (1986) i Montserrat Roig (1981), a més de l’acte d’homenatge que li va organitzar Cervera l’any de la seua mort, coordinat per Santesmasses. Es va parlar també dels orígens familiars de Josep Benet, que se situen a Cervera, Puigverd d’Agramunt i Mafet.

A la tarda, els historiadors Ramon Maria Razquin i Max Turull van oferir una conferència a l’església de Sant Joan Degollat sobre l’activitat editorial de Cervera a començaments del segle XX, en el marc del cicle d’itineraris que vinculen aspectes de la capital de la Segarra amb la trajectòria vital de Benet.

D’altra banda, el Convent de Sant Agustí va acollir un concert d’orgue a càrrec de Jonatan Carbó, acompanyat del contratenor Oriol Rosés, i estava prevista una nova representació del muntatge teatral La porta de les bones intencions, de Pep Oriol, al paranimf de la Universitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta