⏯️ Recullen signatures per incorporar la música al sistema sanitari

REDACCIÓ
Publicat: 
19-04-2022
Actualitzat: 19-04-2022 13:17
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Recullen signatures per incorporar la música al sistema sanitari
    Peu de foto: 
    Foto ONG Músicos por la Salud

La Fundació 'Músicos por la Salud' recull signatures al seu web perquè la música s'inclogui en el sistema sanitari. La pròpia Organització Mundial de la Salut recomana als governs la incorporació de les arts, i especialment, de la música en els sistemes de salut. La campanya està activa al web de Músics per la Salut i ja s'han recollit més de 15000 signatures. 

La petició es basa en l'estudi “Arts&*Health” (2019) de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que evidencia la importància de les arts en la millora de la salut i el benestar i recomana als Governs i autoritats aplicar polítiques que incorporin les arts en l'entorn sociosanitari, especialment la música. Aquest informe, el més exhaustiu fins avui, ha analitzat les proves de més de 900 publicacions científiques de tot el món, revisant les activitats artístiques que busquen promoure la salut i prevenir la mala salut, així com tractar les malalties i donar suport a l'atenció sanitària i social. 

'Músicos por la Salud', des de 2015, aporta moments d'alleujament mitjançant la música, per tal d'ajudar a pacients i residents en hospitals i centres sociosanitaris. Actualment té presència en 60 hospitals i 215 centres sociosanitaris. La seva activitat anual es resumeix en xifres de 420.000 persones beneficiades, 1.580 músics adherits i 580 visites a centres sociosanitaris. 

L'activitat de Músics per la Salut comença a través de la vivència personal del seu fundador, el valencià, Guillermo Giner, qui va viure durant 11 mesos l'ingrés de la seva mare i va experimentar en primera persona com la música millorava l'estat d'ànim dels i les pacients ingressades.

Comparteix

També t'interessarà