Recuperant la memòria històrica de la Vall Fosca

REDACCIÓ
20-03-2019
  • Recuperant la memòria històrica de la Vall Fosca

Els alumnes del col·legi La Vall Fosca a la Plana de Mont-ros, al Pallars Jussà, han inaugurat aquest mes l’exposició fotogràfica Retratem-nos, una mostra d’unes setanta imatges familiars preses durant els anys 1900 i 1950. La mostra, que acull el mateix centre educatiu, sorgeix de petits arxius particulars que han recollit els alumnes de l’escola (des de la guarderia fins a sisè de primària) durant els dos últims mesos.

Les imatges s’agrupen en cinc àmbits diferents: vida familiar, infantil, de poble, activitats tradicionals i paisatge, amb els nens com a protagonistesRetratem-nos sorgeix de l’exposició Caçadors de mirades del Museu Hidroelèctric de la Torre de Capdella, que des de l’any passat mostra imatges de gran format a les façanes de les cases d’una vintena de pobles de la vall. Una iniciativa que a causa del seu gran èxit es prorrogarà fins al proper mes de juny.

Així mateix, l’objectiu és donar als més joves eines per tal de recuperar la memòria, reforçar la identitat i dotar-los d’instruments perquè puguin explicar com era la zona fa cent anys.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?