Regal de l'EFAC

NICOLÁS ARLANZÓN
18-02-2019
  • Regal de l'EFAC

Després de dos derrotes consecutives de l’EFAC, el derbi davant del Borges es presentava com l’escenari ideal perquè els de Paco Márquez reviscolessin i tornar a sumar. Però l’EFAC no va estar a l’altura i no va ser capaç de complir amb les expectatives tornant a desaprofitar una oportunitat d’or. Els d’Almacelles, amb un menys durant més d’una hora, van caure per un contundent 1-3 davant d’un Borges que va dominar el partit a la segona meitat.

L’EFAC va començar dominant i fins i tot després de l’expulsió de Brezmes va ser capaç d’oferir una bona imatge. Però la realitat és que els locals van perdre una peça clau enmig del camp que els va condicionar per a la resta del partit. El nerviosisme va acabar apoderant-se dels de Paco Márquez, que van veure com el seu rival es va avançar al minut 39, 0-1, en una acció molt similar a la de partits anteriors: una pèrdua enmig del camp que es va acabar convertint en una contra letal per part del Borges, que va veure com l’encontre se li posava de cara a partir de l’expulsió. Els locals van pagar molt cares les seues desconnexions en defensa, a més de tenir serioses dificultats per generar perill. Ja que als primers 45 minuts, els locals tan sols van posar a prova el porter local, sense sort, en dos ocasions. Es va arribar al final de la primera meitat amb 0-1 al marcador.

A la represa, la polèmica no es va fer esperar. I és que algunes decisions arbitrals van començar a ser molt protestades per la banqueta local com quan al minut 48, a Òscar Canadell el van tombar a l’àrea i el col·legiat no va assenyalar res. El Borges també va perdre un home, per doble amonestació, al minut 71, però això no va afectar en l’esdevenir del joc, ja que minuts abans els de les Garrigues ja s’havien encarregat de deixar el triomf encarrilat després de dos errors de l’EFAC que van permetre als visitants marcar el 0-2 i el 0-3.

Els tres gols van enfonsar un EFAC impotent que va tornar a abusar del joc directe i que va tenir molts problemes per sortir amb la pilota jugada des del darrere. Finalment, l’EFAC va retallar distàncies amb una diana de Chiné després d’una falta botada per Roger Canadell per posar l’1-3 definitiu.

Amb aquesta tercera derrota, l’EFAC cau fins a la sisena posició a la taula.