⏯️ Reggae per Xics estrena a Cervera 'Quadern de Bitàcola' fent un viatge per alta mar

ACN
31-05-2021
  • ⏯️ Reggae per Xics estrena a Cervera 'Quadern de Bitàcola' fent un viatge per alta mar
  • ⏯️ Reggae per Xics estrena a Cervera 'Quadern de Bitàcola' fent un viatge per alta mar
  • ⏯️ Reggae per Xics estrena a Cervera 'Quadern de Bitàcola' fent un viatge per alta mar
  • ⏯️ Reggae per Xics estrena a Cervera 'Quadern de Bitàcola' fent un viatge per alta mar
  • ⏯️ Reggae per Xics estrena a Cervera 'Quadern de Bitàcola' fent un viatge per alta mar

Reggae per Xics ha convertit aquest diumenge a la tarda el Gran Teatre de la Passió de Cervera en un gran mar per presentar el seu darrer treball 'Quadern de Bitàcola' a bord del seu vaixell, el Calypso. Ho han fet amb una tripulació de 300 nens i les seves famílies, que han ballat i cantat els ritmes reggae de les caçons noves i també del repertori clàssic del projecte de The Penguins. Aquest nou treball és el que més temes propis incorpora fins a la data i, segons el grup, ha estat una via per "redimir-se i sobreviure a través de la música" després d'un any de pandèmia "molt complicat". En les properes setmanes la gira passarà per Girona i Barcelona i, a partir de juliol, ho farà també a la resta del país.

El Gran Teatre de la Passió de Cervera ha estat l'escenari escollit per Reggae per Xics per donar el tret de sortida a la gira de presentació del seu darrer disc, 'Quadern de Bitàcola'. El grup, que en anteriors ocasions ja ha presentat els seus treballs a Barcelona, Tarragona i Girona, aquesta vegada ha volgut estrenar disc les terres plana de Lleida. "Creiem que a aquestes terres, que sempre ens reben molt bé quan venim, es mereixien una estrena de disc i estem molt contents de poder-ho fer aquí a Cervera", ha explicat el membre i saxofonista tenor de la banda, Eduard Polls.

Així, els nou músics han sortit a l'escenari, convertit en el vaixell Calypso, per interpretar els temes del seu últim treball i fer un repàs al seu repertori clàssic carregat de ritmes jamaicans. Tot plegat, a través d'un viatge que han pogut gaudir els 300 tripulants de públic i on no hi han faltat aventures, illes misterioses i, fins i tot, calamars gegants.

'Quadern de Bitàcola' és el cinquè disc del grup i el què incorpora més temes propis fins la data, amb un total de vuit de les dotze composicions que formen el treball. I és que després de gairebé una dècada fent ballar petits i grans adaptant temes populars amb ritmes jamaicans, el projecte per al públic familiar de la banda The Penguins consolida l'aposta engegada amb l'anterior treball 'Ballant damunt la lluna' (2018) d'incorporar cançons pròpies al seu repertori. "Després de deu anys hem agafat la confiança suficient amb el públic i amb nosaltres per atrevir-nos a fer aquestes composicions pròpies", explica Polls.

Així mateix, Polls ha afegit que el nou treball ha estat "com una redempció" per al grup després d'un any mot complicat a nivell de banda i també a nivell personal. "Ha estat una manera de redimir-nos i de sobreviure a través de la música", ha indicat. I és que totes les cançons del treball es van composar durant la pandèmia i la gravació es va fer "enmig de confinaments, salconduits i tests d'antígens".

De fet, i com el nom de l'àlbum indica, 'Quadern de Bitàcola' és com un diari en què el grup ha volgut plasmar els pensaments, inquietuds i experiències que han marcat el darrer any. També planteja reflexions sobre l'emergència climàtica, el valor de l'esforç o la reivindicació de la natura. "Al xou llancem la pregunta de què és el que produïm i què fem amb els nostres residus", afegeix Polls.

En les properes setmanes la gira s'estrenarà també a Girona i Barcelona, dins del festival Grec, i a partir de juliol ho farà arreu del territori.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?