Rellançament de la campanya "Desmuntem falsos rumors i prejudicis" als mercats de la Noguera

REDACCIÓ
Publicat: 
12-10-2021
Actualitzat: 12-10-2021 11:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Rellançament de la campanya "Desmuntem falsos rumors i prejudicis" als mercats de la Noguera

La campanya "Desmuntem falsos rumors i prejudicis" és una iniciativa dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera per sensibilitzar la població en general sobre els rumors i prejudicis que són presents a la vida quotidiana dels nostres pobles i ciutats.

La campanya va començar l’any 2019 amb la programació d’un curs de formació adreçat a professionals dels àmbits de serveis socials, immigració, joventut, gènere i ciutadania, educació i persones interessades que volien adquirir eines i recursos per contribuir a desfer rumors, estereotips o prejudicis sobre la diversitat cultural, etc. També hi va participar l’alumat de Cicle Mitjà d'Integració Social de l'IES Almatà, i va comptar amb més de 60 persones inscrites.

Aturada per la pandèmia, a l’octubre de 2020 es va reprendre la campanya per les xarxes socials Facebook i Instagram dels Serveis Socials de la Noguera.  El format va ser un seguit de publicacions setmanals amb arguments per desmuntar rumors i prejudicis molt arrelats a la nostra societat i que sovint tenim tan interioritzats que els difonem inconscientment. 

A data d’avui, amb menys restriccions per la pandèmia, rellancem la campanya “Desmuntem falsos rumors i prejudicis" al carrer, concretament als mercats de la Noguera, on es muntarà una parada informativa i de distribució d’un desplegable que recull els principals rumors i prejudicis que provoquen discriminació i exclusió social, juntament amb els arguments objectius que els rebaten.

Els dies que la parada es trobarà als mercats de la Noguera són: 

  • Dimecres 13 d’octubre a Ponts
  • Diumenge 17 d’octubre a Artesa de Segre 
  • Dissabte 30 d’octubre a Balaguer.

Per completar l’acció, també hi participarà la Pallassa Antirumors Iris Leyers, que a través del clown social, amb l’humor i la interacció amb les persones del mercat, posarà de manifest l’existència de falsos rumors i com el boca a boca n’és el principal mitjà de difusió.

Amb aquest nou impuls a la campanya “Desmuntem falsos rumors i prejudicis”, els Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera tornen a portar al carrer les activitats per assolir una Noguera inclusiva, activa i crítica, compromesa amb els drets humans de les persones, que promogui una convivència intercultural, que refusi la intolerància i tot tipus de discriminació. En definitiva, una comarca oberta a tothom i per a tothom.

Comparteix

També t'interessarà