Remuntada heroica del Força Lleida sense premi final

11-10-2020
Actualitzat: 11-10-2020 10:58
  • Remuntada heroica del Força Lleida sense premi final

No va poder ser, i l'ICG Força Lleida no va poder endur-se la final de la Lliga Catalana LEB- Or, disputada aquest dissabte a Balaguer amb aforament limitat a causa de les restriccions per la Covid-19. Tot i això, el públic assistent -unes 150 persones- va poder gaudir d'un bon espectacle basquetbolístic amb molta emoció, especialment al final. El partit va començar amb el Girona més centrat i encertat, i després del triple inicial de Bulic va prendre el comandament en el marcador. Els de negre no veien anella amb facilitat i s'estavellaven davant de la defensa gironina, que agafava avantatges en un primer quart de marcat caràcter defensiu i amb baixos percentatges (7-14. 2:00).

El primer quart acabava amb una cistella d'Agustí Sans, i amb la sensació que caldria treballar molt per trobar vies d'aigua en la defensa dels de Carles Marco (11-16, F1Q). La tònica en els primers minuts del segon període era la mateixa, però el Girona va poder començar a córrer, a controlar el ritme, i això va obligar a Aranzana a demanar minut de temps mort per intentar canviar la dinàmica. Dos tirs lliures de l'ex-Lleida Sevillano posaven al Girona 9 per sobre (17-26, 5:30), poc després Rozitis feia créixer el marge fins als 10 (21-31, 3:45), i es quedava en nou altre cop al descans (24-33 F2Q). L'ICG Força Lleida necessitava augmentar la seva efectivitat, especialment des del perímetre (1 de 10 en triples fins al descans), i limitar al màxim dels pèrdues de pilota (9 fins aleshores).

Però tot i que ho semblava, el tercer quart no va començar massa bé. Sàbat liderava al Girona i un triple de Schaftenaar els atorgava el seu màxim avantatge (30-47, 5:21). Els de negre seguien sense trobar solucions. Aranzana parava el partit buscant la reacció, i aquesta arribava amb un parcial de 7 a 0 que deixava de nou el matx en la barrera dels 10 punts (37-47, 3:05). Tot i això, el Girona també s'enduia aquest quart i deixava el marge en onze punts a l'inici de l'últim i definitiu període (42-53).

L'empresa era molt complicada, i més després d'haver jugat ja dos partits més en la mateixa setmana. Busquets començava a trobar espais des del 6,75, els vermells aprofitaven els errors lleidatans per córrer, i tornaven els 17 punts (45-62). Però l'equip no es rendia, i un parcial màgic de 20 a 4 enviava el partit a la pròrroga (70-70). El temps extra començava amb un triple de Feliu que posava als lleidatans per endavant, però l'esforç fet per arribar fins aquí era titànic, i va acabar passant factura. El Girona, més fresc, va dominar davant d'un ICG que, tot i la derrota final (79-87) va demostrar que està preparat per competir amb qualsevol a partir del proper divendres, quan comenci l'autèntica competició, la LEB-Or 2020/21