⏯️ Rescaten dos esquiadors de muntanya ferits al Pallars Jussà

REDACCIÓ
06-02-2022
  • ⏯️ Rescaten dos esquiadors de muntanya ferits al Pallars Jussà
  • ⏯️ Rescaten dos esquiadors de muntanya ferits al Pallars Jussà

Un grup de sis esquiadors de muntanya van avisar ahir a la tarda, a les 19.10 hores, que dos dels companys que anaven amb el grup estaven ferits. Segons informacions havien patit una caiguda i estaven a l’estany de Saburó, de la Vall Fosca (que està a uns 2.540m d’alçada) del municipi de la Torre de Cabdella (Pallars Jussà).

Bombers de la Generalitat va muntar un dispositiu de rescat format per efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) de la unitat de la Seu d’Urgell amb el metge del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), de la Pobla de Segur i dels Pompièrs d’Aran. Van iniciar l’aproximació a peu fins als ferits, arribant-hi al voltant de les 02.20 hores de la matinada quan van fer-los una primera assistència sanitària. Un dels esquiadors presentava, per les característiques de les lesions, un estat greu (fractura de pelvis i factors hipotèrmics) i donada la situació es va demanar la col·laboració de l’helicòpter dels Bombers d’Andorra per a realitzar l’evacuació immediata del ferit cap a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Paral·lelament, es va establir un punt calent al lloc on es trobaven per passar-hi la nit amb l’altre ferit, que tenia afectat el turmell. En tot moment va estar acompanyat per dos membres del GRAE i dos companys més de l’esquiador. Les altres persones que formaven part del grup es van desplaçar, junt amb la resta d’efectius de bombers, cap al refugi de Colomina on han fet nit.

A primera hora d’aquest matí, s’ha desplaçat un helicòpter dels Bombers de la Generalitat amb un equip GRAE amb metge SEM fins al punt on hi havia el ferit, el qual ha estat evacuat fins a l’heliport de la Pobla de Segur on l’esperava l’ambulància que l’ha traslladat a l’hospital de Tremp. Posteriorment, el mateix helicòpter ha evacuat a la resta de persones que hi havia al refugi.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta