Rescaten un excursionista accidentat a Mont-rebei

REDACCIÓ
07-08-2019
  • Rescaten un excursionista accidentat a Mont-rebei

Els Bombers de la Generalitat van rescatar dilluns un excursionista accidentat al congost de Mont-rebei, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga. L’avís d’emergència es va registrar minuts abans de les set de la tarda i fins al lloc es va traslladar un helicòpter del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels bombers. La víctima presentava dolors a la zona lumbar i, després d’una primera revisió mèdica, va ser traslladada a l’hospital de Tremp.

L’últim d’aquests incidents va tenir lloc el passat dia 13 de juliol a Benasc, al barranc de Sax. La Guàrdia Civil del Grup de Rescat Especial d’Intervenció a Muntanya i de la Unitat Aèria van rescatar un excursionista de 65 anys que portava quatre dies perdut i que havia patit una caiguda i s’havia fracturat el turmell.

L’any passat, els Bombers de la Generalitat van efectuar a les comarques lleidatanes un total de 353 actuacions, sobretot per rescats de muntanya i persones perdudes o bé desorientades. Això es tradueix en una mitjana gairebé d’una actuació al dia i un increment del 18% respecte al 2017. Per aquesta raó, els experts demanen més precaució.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?