Retard de vora dos hores en un AVE amb parada a Lleida

S.C.D.
31-01-2018
  • Retard de vora dos hores en un AVE amb parada a Lleida

Un tren de la línia d’AVE entre Barcelona i Madrid i amb parada a Lleida va tenir ahir una avaria que va provocar un retard de gairebé dos hores. El comboi va sortir de l’estació de Sants a les 6 del matí i va patir una avaria entre Tarragona i Lleida que el va obligar a tornar a l’estació de Camp de Tarragona perquè els operaris localitzessin l’origen de la fallada. Després d’estar aturats més d’una hora perquè els operaris van procedir a la revisió el comboi, Renfe va decidir canviar els passatgers del tren per poder arribar a la seua destinació. Cap a dos quarts de nou del matí el nou tren es va posar en marxa, quan la parada a l’estació de Lleida estava prevista a les 7.02 hores, i va arribar finalment a Madrid amb un retard de 104 minuts i amb queixes dels passatgers perquè no se’ls havia informat de l’incident. Les indemnitzacions per retard als trens de l’AVE suposen una devolució del 50% del bitllet si el tren arriba a la seua destinació amb més de quinze minuts de retard però menys de trenta i se’n torna íntegrament el preu si el retard supera els trenta minuts.

D’altra banda, Renfe va anunciar ahir que preveu treure a concurs públic la compra de noves locomotores i trens per una inversió de 1.500 milions d’euros durant aquest any i el 2019, segons va assenyalar el ministre de Foment, Íñigo de la Serna. Es tracta de la primera fase del pla de compra de nous trens que la companyia ferroviària presentarà a finals del proper mes de març, que no obstant tindrà un horitzó d’execució més elevat, amb la seua continuïtat en exercicis vinents. El pla arrancarà així aquest mateix any, ja que Renfe ja té preparats els plecs dels primers concursos, que se centraran a comprar locomotores de mercaderies i trens de viatgers per valor de 1.500 milions d’euros.

Al seu torn, ADIF va aprovar ahir portar a terme una inversió global de 15,7 milions d’euros per al manteniment i millora de les instal·lacions de la xarxa convencional, a fi d’assolir els nivells desitjats de fiabilitat i qualitat de les línies ferroviàries.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next