Retiren 12 tortugues del Palau d'Anglesola

LLEIDACOM / Lourdes Farré
Publicat: 
22-06-2021
Actualitzat: 22-06-2021 12:49
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Retiren 12 tortugues del Palau d'Anglesola

Aquesta setmana els Agents Rurals han recollit les tortugues de la bassa, que presideix la plaça Catalunya del Palau d'Anglesola. Els agents han trobat una població d'onze tortugues de Florida, una espècie invasora que si passés a l'àmbit natural com el riu Corb o la riera del Serradal, propers a la plaça, podrien fer molt mal a la fauna i alterar-ne la vegetació. Aquestes tortugues, a més, són transmissores de malalties i paràsits a tortugues natives i altres espècies. Curiosament són un reservori i un potencial vector de salmonel·la i poden arribar a provocar mossegades a les persones si se senten amenaçades.

Els Agents Rurals també han recollit una tortuga d'estany. Aquesta sí que és autòctona, però és una espècie gairebé amenaçada a nivell mundial. De fet a Catalunya està catalogada com una espècie en perill d'extinció.

L'actuació s'ha dut a terme perquè l'espai de la Plaça Catalunya s'ha registrat formalment com a nucli zoològic. Això suposa que un veterinari vetllarà pel benestar dels ànecs i requereix seguir uns protocols per les instal·lacions i la fauna. En aquest procés de declaració de nucli zoològic es va indicar que les tortugues no podien formar-ne part. Sembla que és una pràctica habitual abandonar les mascotes quan es fan grans a l'aquari de zona. En espais oberts aquests animals proliferen i són una amenaça per a la fauna autòctona.

Centre de Fauna de Vallcalent

Les dotze tortugues palauanglesolines ara es troben al Centre de Fauna de Vallcalent, a Lleida. Aquest centre, creat l'any 1983, recull i rehabilita animals salvatges que, per motius diversos han vist disminuïda la capacitat per viure al seu hàbitat natural. L'objectiu final és l'alliberament dels animals recuperats, reintroduint-los de nou a la natura. 
 

Comparteix

També t'interessarà