Retiren alguns productes Kinder per presència de salmonel·la

REDACCIÓ
Publicat: 
08-04-2022
Actualitzat: 09-04-2022 11:57
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Retiren alguns productes Kinder per presència de salmonel·la
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF) d'una notificació d'alerta traslladada pels Serveis de la Comissió Europea relativa a la retirada precautòria de lots de determinats Productes Kinder fabricats a Bèlgica i distribuïts en diferents països, entre ells Espanya, en relació amb un brot de toxiinfecció alimentària en diversos països causat per S. Typhimurium monofàsica.

Les autoritats competents de Catalunya, on se situa l'empresa distribuïdora dels productes a Espanya, han notificat a l'AESAN a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) la retirada precautòria en el territori espanyol dels productes afectats.

Quin és el problema?

S'ha produït un brot de salmonel·losi en diversos països europeus. El bacteri responsable d'aquesta toxiinfecció és Salmonel·la typhimurium monofàsica, i estan implicats diversos productes de xocolata de la marca Kinder, fabricats a Bèlgica, que s'estan retirant del mercat i no han de consumir-se.

Quins són els productes afectats?

Aquesta alerta afecta a diversos productes de Kinder, molt populars i dirigits sobretot al públic infantil. Segons informa AESAN, no són totes les xocolates d'aquesta marca, sinó en concret els següents:

  • Kinder Schokobons (formats de 46 g, 200 g, 225 g i 500 g), diversos lots amb dates de consum preferent entre el 26/05/2022 i el 21/08/2022.
  • Kinder Schokobons White (format 200 g), diversos lots amb dates de consum preferent entre el 26/05/2022 i el 21/08/2022.
  • Kinder Sorpresa Maxi (100 g), lots amb dates de consum preferent entre el 26/05/2022 i el 21/08/2022.
  • Kinder Happy Moments (en dos formats, 133 g i 191 g) i dates de consum preferent entre el 26/05/2022 i el 21/08/2022.
  • Kinder sorpresa ouera, 6 unitats edició Nadal (pack 120 g) amb data de consum preferent 20/04/2022,

Segons informen, la resta d'ous Kinder Sorpresa de qualsevol format, el Kinder Gran Sorpresa i les altres marques de Kinder no estan afectades per aquesta alerta.

Què has de fer?

Aquests productes estan implicats en un brot de salmonel·losi que ha afectat persones de diferents països, i per això s'ha procedit a deixar de distribuir-los i a retirar els que estiguessin a la venda.

Si tinguessis alguns d'aquests dolços a la teva casa, mira la data de consum preferent (en la majoria de les xocolates afectades està entre el 26 de maig i el 21 d'agost d'aquest any 2022) i assegura't que no es consumeixen i retorna'ls al punt de venda.

Si ja s'haguessin consumit, para esment als símptomes: en cas que es produeixin diarrea, vòmits, mal de cap o febre, acudeix al metge.

Salmonel·losi: compte amb els nens

La salmonel·losi és una toxiinfecció produïda per diversos bacteris del gènere Salmonel·la, sent les més freqüents la Salmonel·la enteriditis i la Salmonel·la typhimurium, com en aquesta alerta. És molt comú, i es transmet sobretot per aigües o aliments contaminats, però una mala manipulació o la falta d'higiene en el procés pot estar darrere d'un brot d'aquestes característiques.

Els símptomes poden trigar un o dos dies a aparèixer, i solen ser gastrointestinals, febre, malestar mal de cap... Pot resultar més perillosa en nens, ancians o persones amb el sistema immune més afeblit.

Comparteix

També t'interessarà