Reunió antiterrorista per valorar l'amenaça gihadista en aixecar-se restriccions

ACN
10-09-2021
  • Reunió antiterrorista per valorar l'amenaça gihadista en aixecar-se restriccions
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Mossos d'Esquadra)

El 65è Gabinet de Coordinació Antiterrorista, s'ha reunit aquest divendres al matí al Complex Central dels Mossos per fer una valoració de l’amenaça gihadista i repassar l’activitat del Pla Operatiu Específic Antiterrorista durant el primer semestre de l’any. Aquesta ha estat la primera reunió d'aquest organisme presidida pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. La reunió coincideix amb el canvi de criteris reguladors del dret a reunió i manifestació aprovades aquesta setmana pel Govern, que elimina l’obligatorietat de fer concentracions estàtiques, així com la fi de la limitació d’aforament en els llocs de culte. També cal tenir en compte que hi ha actes i celebracions previstos per la Diada Nacional o les Festes de la Mercè.

La trobada també coincideix amb el vintè aniversari de l’atemptat terrorista de l’11-S als Estats Units i amb la crisi política que es viu a l’Afganistan. En la reunió s’ha fet una valoració de l’increment de l’activitat preventiva, per donar una millor cobertura als objectius definits com a d’especial interès.

En la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista hi han participat també el secretari general d’Interior, Oriol Amorós, el director general de la Policia, Pere Ferrer, el cap de Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i els màxims comandaments del cos al territori.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?