Reunió a la subdelegació del Govern amb el sector agrari per fer seguiment a la campanya de la fruita

REDACCIÓ
02-06-2020
  • Reunió a la subdelegació del Govern amb el sector agrari per fer seguiment a la campanya de la fruita
  • Reunió a la subdelegació del Govern amb el sector agrari per fer seguiment a la campanya de la fruita

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha mantingut avui una nova reunió de treball, la tercera en dos mesos, amb representants dels sindicats agraris CCOO, UGT, ASAJA, JARC i UP i de les organitzacions Afrucat i FCAC per fer un seguiment de l’evolució de la campanya de fruita i de la implementació del conjunt de les mesures de seguretat derivades del COVID19, així com per detectar les problemàtiques que s’hagin pogut generar.

En el decurs de la reunió, Crespín ha fet un repàs de les directrius establertes pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació per donar resposta a les demandes del sector agrari per fer front a la campanya de la fruita com ara la possibilitat que els aturats puguin treballar a la campanya mantenint el cobrament del subsidi d’atur o la cobertura jurídica per permetre que treballadors d’altres indrets puguin desplaçar-se fins a Lleida.

El subdelegat del Govern ha insistit un cop més que “cal defugir de criminalitzar el sector agrari ja que està fent bé les coses, ho ha demostrat anys enrere i per això, la campanya de la fruita de Lleida és considerada modèlica i un referent pel conjunt d’Espanya”. José Crespín ha afegit que “aquest diàleg constant i permanent amb el sector agrari ha permès anar resolent les necessitats en cada moment ja que a la campanya de la fruita d’enguany s’hi afegeix un factor clau que són les mesures d’higiene i salut que cal incorporar per la pandèmia”.

José Crespín ha volgut remarcat que la crisi del coronavirus “ha posat de manifest la importància del sector agroalimentari, ha visualitzat la necessitat que la societat en té d’aquest sector vital per la nostra economia” i ha agraït “l’esforç i el treball coordinat del sector agrari i la cadena alimentària en el desenvolupament de la campanya de la fruita”.

A la reunió, la primera de forma presencial de les tres fetes fins ara, hi ha assistit Ventura Campo (CCOO), Ramon Moreno (UGT), Pere Roqué (ASAJA), Ramon Pedrós (UP), Joan Carles Massot (JARC), Francesc Torres (Afrucat) i Ramon Sarroca (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. FCAC).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta