Roben milers de litres d'oli en una cooperativa de les Borges Blanques

REDACCIÓ
04-04-2018
  • Roben milers de litres d'oli en una cooperativa de les Borges Blanques

Els Mossos d’Esquadra investiguen el robatori de milers de litres d’oli a la Cooperativa del Camp de Sant Isidre de les Borges Blanques. Els responsables de l’entitat van denunciar el cas el Dijous Sant davant de la policia catalana. Pel que sembla, els lladres van forçar una reixa durant la matinada de dijous per accedir a l’interior de les instal·lacions i emportar-se l’oli. La quantitat encara està per determinar, encara que es tractaria de milers de litres.

El robatori va ser perpetrat per diverses persones que haurien accedit amb un camió cisterna i haurien extret l’oli de diferents dipòsits amb mànegues. Es calcula que podrien haver-se emportat més de 20.000 litres, però ahir no es va comunicar la quantitat exacta. El valor podria ser de més de 80.000 euros. La policia científica es va desplaçar fins a la cooperativa per buscar proves. No es descarta que es tracti d’una banda criminal que es dediqui a cometre aquest tipus de robatoris, la majoria per encàrrec.

Precedent a Arbeca

Precisament, el març de l’any passat es va produir un robatori pràcticament idèntic a la Cooperativa d’Arbeca. La societat de productors d’aquesta localitat de les Garrigues va denunciar el cas davant dels Mossos després de descobrir que faltaven quantitats ingents d’oli a les seues gerres, aproximadament 60.000 litres, amb un valor de 240.000 euros. En aquest cas, no van transcendir detencions, encara que es va apuntar que el robatori podria haver estat comès per una banda criminal molt organitzada i especialitzada en aquest tipus d’assalts, coneguda com a màfia de l’oli, que tindria ja adjudicada l’entrega del botí en un punt de recepció abans de dur a terme el robatori. En aquest sentit, societats de productors de Granada, Toledo, Còrdova, Jaén o Castelló han estat en els últims anys objecte de casos idèntics.

Comparteix

També t'interessarà