Ros: "Hi ha una intenció política de passar als alcaldes el previsible fracàs del referèndum"

LLEIDA.COM
09-09-2017
  • Ros: "Hi ha una intenció política de passar als alcaldes el previsible fracàs del referèndum"
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu d'Àngel Ros en un míting socialista.

L'alcalde de Lleida i també president del PSC, Àngel Ros, ha assegurat al programa 'Via Lliure' de RAC1 que no anirà a votar l'1 d'octubre i que "els socialistes no poden votar al referèndum perquè l'opció del partit és una reforma constitucional per fer un Estat Federal". Ros ha reconegut que va votar el 9N perquè era una consulta no vinculant i "estava a favor de la participació", però que ara, com a alcalde, ha de "seguir la llei".

Àngel Ros ja ha anunciat que l'ajuntament no cedirà els 10 locals que són municipals per a celebrar la convocatòria el pròxim 1 d'octubre, però subratlla que n'hi ha 31 locals més que no depenen del municipi i que la Generalitat podria utilitzar. Per això, Ros insisteix que s'ha "municipalitzat el problema" perquè "hi ha una clara intencionalitat política de passar als alcaldes el previsible fracàs del referèndum". L'alcalde de la capital del Segrià afegeix que els consistoris ni convoquen ni tenen la responsabilitat sobre la logística del referèndum. De fet, també assegura que la Guàrdia Urbana ni posaran ni treuran urnes perquè no és competència del municipi.

Sobre els més de 600 municipis que al conjunt de Catalunya han posat a disposició de la Generalitat locals per celebrar el referèndum -alguns d'ells amb governs socialistes-, Ros considera que són decisions de cada equip de govern, però que s'ha de tenir en compte la implicació dels funcionaris. "Jo no puc forçar els funcionaris a incomplir la llei", ha dit.

Aquest divendres, els grups municipals de PDeCAT, ERC, la Crida i el Comú de Lleida han reclamat a Àngel Ros que si no vol cedir locals municipals, delegui aquesta responsabilitat a altres regidors que vulguin assumir-la.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?