Ros s’acomiada assegurant que no canviaria res com a alcalde i sense nomenar successor

M. MARQUÈS
05-08-2018
  • Ros s’acomiada assegurant que no canviaria res com a alcalde i sense nomenar successor
  • Ros s’acomiada assegurant que no canviaria res com a alcalde i sense nomenar successor

Àngel Ros va renunciar ahir com a alcalde i regidor de la Paeria el mateix dia en el qual el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar-ne el nomenament com a ambaixador d’Espanya a Andorra. El ja expaer en cap va firmar la renúncia davant del Secretari General, Jesús Gutiérrez, i va afirmar que “no canviaria res d’aquests catorze anys com a alcalde”. Malgrat tot, va dir que “les coses tenen un final” i que li ha arribat després que el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, i el president del Govern central, Pedro Sánchez, “em proposessin assumir ser ambaixador d’un país que els lleidatans tant estimem”. Ros va afirmar que el seu equip de govern “té banqueta” i les capacitats suficients per substituir-la. Tanmateix, va remarcar que a ell no li toca escollir qui serà el pròxim alcalde, ja que és “decisió del partit i jo ja no sóc l’entrenador”.

Respecte a la seua etapa al capdavant de Lleida, va manifestar que se sent “orgullós” de molts projectes “que mai canviaria”, però en especial de la tasca educativa i social que s’ha portat a terme. “Des de la Paeria hem creat sis centres més de reforç socioeducatiu que donen servei a 600 nens [en total n’hi ha onze]. Crec que la pobresa educativa és molt més greu que l’energètica”, va assenyalar. També va dir que un dels moments “que guardo a la retina” és la inauguració de la guarderia municipal de Balàfia amb el llavors president de la Generalitat Pasqual Maragall. En aquest sentit, va recordar que quan va arribar al capdavant de l’alcaldia hi havia nou guarderies i avui ja n’hi ha divuit. Finalment, va destacar que la ciutat de Lleida “és l’única de l’Estat on la teleassistència i el transport públic són gratuïts per als majors de seixanta-cinc anys”.

Tot i les coses bones, Ros va explicar que un dels seus pitjors moments va ser l’explosió de gas en un dels blocs de Ramiro Ledesma l’any 2005, en la qual van morir tres persones. Així mateix, també va dir que li han quedat “moltes coses pendents”, com finalitzar el pla de l’estació, la reforma del parc de les Basses i el desenvolupament dels barris de la Mariola i Barri Antic Quant a la gestió econòmica, va manifestar que deixa la Paeria amb un endeutament per sota del màxim del 110% que fixa la legislació, sumant-hi el deute de l’ajuntament, de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) i de la totalitat del parc científic. En aquest sentit, va defensar que la situació econòmica de la Paeria és de “solvència absoluta”.

Finalment, va voler compartir que el 1980 no va poder estudiar a l’escola de diplomàcia a Madrid, per la qual cosa ara com a ambaixador “podré tancar el meu compte pendent”.

Montse Mínguez, alcaldessa en funcions a l’espera de plens

La ja alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, que va assumir ahir el càrrec automàticament després de la renúncia d’Àngel Ros, convocarà per aquesta setmana el ple d’acceptació de la renúncia. Seguidament, el PSC de la ciutat convocarà una assemblea (previsiblement divendres) per decidir el successor entre Mínguez i el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa. L’alcaldessa en funcions ja va manifestar la seua “il·lusió per ser la primera dona al capdavant de la Paeria”, mentre que Larrosa insisteix que “ha de ser la militància la que ha de prendre la decisió”. Després del ple de renúncia, Mínguez ha de convocar en deu dies naturals el ple d’investidura del nou alcalde i presa de possessió del nou edil, Joan Queralt.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta