Rubiales dimiteix com a president de la Federació Espanyola de Futbol

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
11-09-2023
Actualitzat: 11-09-2023 12:15
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Rubiales dimiteix com a president de la Federació Espanyola de Futbol
    Peu de foto: 
    Casa Reial

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Manuel Rubiales, ha anunciat aquest passat diumenge a la nit la seva dimissió. Ho ha fet després de setmanes immers en polèmica arran de la seva actuació durant la final del mundial de futbol femení, en què va celebrar la victòria espanyola agafant-se els genitals i va fer un petó a la boca a la futbolista Jennifer Hermoso, que l'ha denunciat i que la Fiscalia l'hagi acusat d'agressió sexual i coaccions. Rubiales ha comunicat la seva decisió al president interí de l'RFEF, Pedro Rocha, i també ha renunciat al seu càrrec a la UEFA, on ocupava una vicepresidència.

Jennifer Hermoso denúncia a Rubiales a la fiscalia
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu (Foto: Casa Reial)

En un comunicat difós a X, abans Twitter, Rubiales ha parlat de "campanya desproporcionada" i "persecució desmesurada", motius pels quals argumenta que dimiteix perquè el futbol espanyol no en surti perjudicat. "He de mirar endavant, mirar cap al futur", ha afegit, tot assegurat que té "fe en la veritat" i que farà tot el que pugui perquè aquesta "prevalgui".

Rubiales ha constatat que després de la suspensió aprovada per la FIFA i la resta de procediments que té oberts no podria tornar al càrrec, i admet que aferrar-s'hi no aportaria "res positiu". I ha afegit que "hi ha poders fàctics que impediran" la seva tornada.

Comparteix

També t'interessarà