Rugbi sense barreres

XAVIER MADRONA
Publicat: 
18-04-2019
Actualitzat: 18-04-2019 12:23
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Rugbi sense barreres
  • Rugbi sense barreres
  • Rugbi sense barreres

“No fem rugbi inclusiu, ni masculí ni femení, fem rugbi.” Tota una declaració d’intencions la del Club Esportiu Inef Lleida que, amb l’associació esportiva Pibody, van organitzar divendres passat la primera jornada de rugbi inclusiu i, a més, pionera a la província.

Prop d’una desena de nens i nenes amb necessitats educatives especials, d’edats entre deu i catorze anys, es van iniciar durant noranta minuts en l’esport de la pilota ovalada amb nois i noies de l’equip sub-12 de l’Inef. Aquesta activitat, denominada I Tastet de Rugbi Inclusiu, va finalitzar amb un partit entre equips mixtos i la intenció que tingui continuïtat.

L’activitat física potencia les capacitats dels nens i nenes amb necessitats educatives especials

Aquesta iniciativa va sorgir de la idea de l’Inef Lleida Rugby Club de convidar un grup de nens i nenes amb discapacitat de Pibody amb l’objectiu de posar en pràctica tot el que havien après en un entorn inclusiu i enriquir els valors que pretén transmetre el club.

Per part de Pibody, l’objectiu és potenciar les capacitats d’aquests nens i nenes amb necessitats educatives especials a través de l’activitat física.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del projecte Cap nen i cap nena sense esport de Pibody, que ja s’ha plasmat en la firma de diversos convenis amb diversos clubs i la Paeria. Actualment, Pibody té acords amb la UE Balàfia, Balàfia Vòlei, Handbol Pardinyes, Club Bàsquet Pardinyes i Club Tennis Urgell.

Arran d’aquests convenis, s’ha creat un equip inclusiu que competeix a Quarta Catalana de futbol, com és el cas de la UE Balàfia B, a banda de participar en campus i estades de tots aquests clubs.

Comparteix

També t'interessarà