⏯️ Salut comença a "veure la llum al final del túnel" al Segrià

ACN
24-07-2020
  • ⏯️ Salut comença a "veure la llum al final del túnel" al Segrià
  • ⏯️ Salut comença a "veure la llum al final del túnel" al Segrià
  • ⏯️ Salut comença a "veure la llum al final del túnel" al Segrià

Salut diu que comença a "veure el final del túnel" al Segrià però encara no es planteja relaxar les mesures. Així s'ha expressat el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, aquest dijous en roda de premsa. Ara bé, tot i que la situació epidemiològica sembla que es comença a estabilitzar, els responsables de Salut s'han mostrat molt prudents perquè els contagis encara no han registrat un descens significatiu i no es plantegen ara com ara relaxar les mesures a la comarca. "No volem engegar a rodar tot el treball i l'esforç de la ciutadania per voler córrer. Mirarem l'evolució de la pandèmia els propers dies i les mesures que prenguem seran graduals", ha afirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

El director del CatSalut, Adrià Comella, ha assenyalat que la previsió és que a mitjan de la setmana que ve els hospitals de la comarca es comencin a distensionar i les altes comencin a ser majors que els nous ingressos.

La taxa de casos confirmats al Segrià per 100.000 habitants se situa -dades del 20 de juliol- en 469. En els pitjors moments de la pandèmia a Catalunya, el 24 de març, aquesta taxa era de 93. La gran diferència, però, és que ara es fan moltes més proves PCR, especialment en aquesta comarca (1.522,5 ara; 170,9 el 24 de març).

Argimon ha recalcat que aquestes dades ajuden a entendre la situació de la pandèmia i per què s'han pres mesures que han pogut ser "doloroses".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta