Salut deriva més de 2.600 proves i operacions a la Clínica de Ponent

SEGREcom
02-01-2015
  • Salut deriva més de 2.600 proves i operacions a la Clínica de Ponent

Salut va derivar l'any passat a Lleida prop d'unes 2.800 proves i intervencions quirúrgiques a dos clíniques privades, l'hospital Vithas Montserrat i la clínica Terres de Ponent, antiga L'Aliança, on es porta a terme la major part de l'activitat amb centres privats.

En aquesta clínica té concertades un total de 2.604 altes, de les quals la majoria corresponen a intervencions ambulatòries sense ingrés, en concret 1.116. Així mateix, també practica 500 colonoscòpies i 125 gastroscòpies a l'any derivades des dels hospitals públics.

D'altra banda, Salut té contractats també uns altres 220 tractaments de litotrícies amb l'hospital Vithas Montserrat. Aquest tractament desfà les pedres de ronyó a través d'ones de xoc.

Val a destacar que aquestes xifres són les mateixes que l'any 2013, després que el 2012 es retallés el concert per part de la conselleria i desaparegués completament el que tenia amb la clínica Perpetu Socors.

Salut va destacar que, més enllà del tractament contractat amb l'hospital Vithas Montserrat, tota l'activitat que es deriva des dels hospitals públics la du a terme la clínica Terres de Ponent, que malgrat ser privada forma part del SISCAT (sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya).

Per la seua part, el gerent de la clínica de Ponent, Carlos Tobar, va explicar que a més de les altes contractades, també porten a terme algunes proves diagnòstiques complementàries, principalment ressonàncies, TAC i endoscòpies digestives.

Tobar va voler destacar que és molt positiu que l'any 2014 es mantingués el mateix concert que en l'exercici anterior i que esperen seguir en aquesta línia durant aquest any. "El 2012 vam haver de fer un replantejament al veure retallat el concert, per la qual cosa vam haver d'augmentar la nostra activitat pròpia", va explicar i va afegir que les xifres actuals, que es mantenen estables des del 2013, garanteixen la continuïtat de la clínica.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta