Salut insta el territori a ajudar a atreure metges al Pirineu

M. MARQUÈS
15-02-2020
  • Salut insta el territori a ajudar a atreure metges al Pirineu

Marc Ramentol, director general de Professionals de la Salut, va manifestar ahir que “les condicions d’entorn influeixen en l’atracció dels metges” i que “en el cas del Pirineu, les administracions municipals i supramunicipals han de ser un aliat perquè en aquests territoris de difícil cobertura mèdica hi hagi bones infraestructures i hi puguin arribar les noves tecnologies”. També va considerar clau “que el facultatiu tingui unes bones condicions de feina, formar-se i treballi en un centre amb prestigi”.

Ramentol, que ahir va participar en una reunió a Lleida, va veure essencial “crear una aliança entre els centres sanitaris perquè els professionals puguin accedir a altres àrees de coneixement i que, al seu torn, la mobilitat de professionals s’adeqüi a la seua necessitat i a la dels territoris”.

La Generalitat no preveu implantar el test psicotècnic per accedir a Medicina fins a l’any 2022

D’altra banda, va proposar que es canviessin les maneres de treballar en l’Atenció Primària en funció de les necessitats. “Cal replantejar els rols i, per exemple, que els metges dediquin més temps a disminuir el mal causat per la polimedicació i que la infermeria guanyi pes a l’hora de fer un seguiment a pacients amb risc cardiovascular o a malalts crònics estables. A més, els pacients complexos i crònics haurien de recaure en la Primària i no en un entorn hospitalari”, va explicar.

Ramentol va afirmar també que “actualment falten pediatres, metges de família i digestòlegs” i que “segurament a Catalunya tenim un marge de millora en la retribució, respecte a altres comunitats autònomes”. Tot i així, va rebutjar que existeixi una “fuga massiva de metges”.

Pel que fa al test psicotècnic d’accés al grau de Medicina que està elaborant la Generalitat, va dir que “s’implementaria a partir de l’any 2022”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?