S’amplien les parades del Taxi a demanda a l’Horta

REDACCIÓ
Publicat: 
23-07-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • S’amplien les parades del Taxi a demanda a l’Horta

La Comissió Especial de l’Horta, en la primera reunió mantinguda telemàticament després de l’estat d’alarma per la Covid-19, ha informat aquesta setmana de l’ampliació de les parades del taxi a demanda a l’Horta amb 17 parades més i l’ampliació de 4 partides: Malgovern, Boixadors, Peixa Sommes i Grenyana. S’oferiran 5 rutes i la previsió és posar-les en marxa totes el darrer trimestre de l’any, al més aviat possible. 

El taxi a demanda funciona de dilluns a divendres feiners entre les 8h i les 13h i de les 16h a les 20h. Els punts de parada són Ricard Viñes, Estació de RENFE, Estació d’Autobusos i l’Hospital Arnau de Vilanova. Les peticions s’han de realitzar al 900 106 848 abans de les 14h del dia abans.

En la comissió es va exposar també que la Regidoria de l’Horta i l’IMO oferiran cursos sobre venda on-line i màrqueting als agricultors de l’Horta de Lleida per potenciar aquest canal directe amb el consumidor, segons va explicar el regidor, aquest canal de venda directa des dels productors ha estat ben rebut pels clients en època de confinament i, des de la regidoria, es vol donar suport als productors de l’ Horta, per conèixer les noves eines digitals per potenciar més el coneixement dels seus productes.

Pel que fa als Camins de l’Horta, en la comissió es va informar dels treballs que s’han executat aquest primer semestre de l’any:

Desbrossament de vorals:

Els voltants de la Passarel·la del Tòfol per evitar que la massa de canyes pugessin fins l’accés de la passarel·la per la banda de la Partida de Copa, aquest espai ha estat molt utilitzat per anar a fer esport en aquestes ultimes dates. També es va actuar en 27 camins amb un total de 200.000 metres, en els quals es tallava 2m. del voral, on aquesta primavera tant plujosa ha fet créixer molt la vegetació.

Millora de ferms granulars amb arranjament i repàs de cunetes:

S’ha actuat a 36 camins amb un longitud de 42.183 m, on s’hi ha aplicat un total de 6,8 tones d’àrids reciclats.

A banda, s’han realitzat actuacions especials a l’aparcament de l’Escola Sant Jordi i s’ha repassat el camí amb ferm de fresat asfàltic al Pla de Montsó. Dins d’aquesta actuacions s’han arranjat també trams d’igual longitud als camins que limiten ambdós municipis: Alcoletge i Artesa de Lleida.

Millora de ferms asfàltic. Durant aquest mes de juliol s’ ha millorant el camí del Pla de Gualda i també s’hi estan fent actuacions al camí de Llombart i a la travessera de Llombart a 3 ponents. Aquesta actuació s’ha realitzat a compte de les millores del contracte de manteniment de camins.

Així mateix, a petició de les juntes de regs s’han fet diferents actuacions en vàries sèquies per garantir el reg per creixement d’arrels dins de la canalització.

El regidor de Mobilitat i Horta, Josep Ramon Castro, va informar també de la neteja i esbrossada de vorals que es faran en el segon semestre de l’any, que afectaran 30 camins per neteja i esbrossada de vorals amb un total de 150.000 m. , i 40 camins més per realitzar millores de l’asfalt, on s’hi aplicaran 350 tones de glomerat. També en aquest període, d’octubre a desembre, s’actuarà a 20 camins més per fer arranjament del ferm i repàs de cunetes amb ferm granular amb o sense aportació de material reciclat amb un total de 30.000 metres. Aquesta campanya inclou també la millora del ferm en trams laterals de l’A2 amb terres.

En la comissió també s’han presentat els projectes de portada d’Aigua a potable a la partida de Torres de Sanui on s’instal·larà una estació de bombeig, amb un pressupost de 36.887 euros, el de la prolongació de la xarxa d’aigua potable a la partida de Grealó, amb un pressuposts de 75.768 €, i la instal·lació de la xarxa de subministrament d’aigua potable a la partida de Camp Rodó amb un pressupost de 225.943 euros.

Comparteix

També t'interessarà