Sancionades set persones per muntar una festa a les Basses

REDACCIÓ
05-11-2020
  • Sancionades set persones per muntar una festa a les Basses

La Guàrdia Urbana va sancionar dimarts set persones que van ser sorpreses consumint begudes alcohòliques i ballant al Parc de les Basses. L’actuació es va dur a terme a les 13.00 hores, quan una patrulla va sorprendre aquest grup, en el qual també hi havia dos nens petits, al recinte. Tampoc portaven mascareta ni respectaven la distància de seguretat, per la qual cosa els agents van aixecar set actes per infringir les restriccions establertes per la Covid-19.

El cap de setmana passat, la Guàrdia Urbana va interposar 99 denúncies en relació amb la Covid-19. D’aquestes, 33 van ser per no respectar el toc de queda; 29 per estar reunides més de 6 persones i 28, per no portar mascareta. Altres motius de sanció van ser compartir begudes alcohòliques al carrer (3), no respectar el confinament perimetral (3), a un local per permetre la reunió de més de sis persones i dos per establiments oberts amb persones al seu interior.

Des de l’inici de l’estat d’alarma al març, la Urbana ha aixecat 2.053 actes per infraccions quant a la Covid

A més, els agents han aixecat 83 actes en el marc de la situació de pandèmia. Des de l’inici de l’estat d’alarma hi ha hagut 2.337 denúncies, s’han controlat 21.593 vehicles i s’han aixecat 2.053 actes. La Paeria ha assumit la tramitació de les sancions lleus i trasllada a la Generalitat les greus i molt greus.

L’alcalde, Miquel Pueyo, acompanyat per l’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, va informar ahir d’aquestes dades a la comissió de seguretat. La majoria de sancions podrien ser de 100 euros (mascareta) o de 300 (saltar-se el confinament).

Per la seua part, el portaveu del Partit Popular, Xavier Palau, va assenyalar que han sol·licitat que s’obri expedient administratiu a la comunitat musulmana del Palau de Vidre per aclarir si no van limitar l’aforament durant el rés de divendres passat. En cas que fos necessari també demanaran un expedient sancionador. “No pot ser que no compleixin les restriccions i que no en tinguessin coneixement”, va afirmar.

Deu multes per beure alcohol al carrer i una festa a Balàfia

Entre les actuacions per comprovar que es compleixen les restriccions per poder frenar els contagis per coronavirus, la Urbana va multar dimarts a la nit un home per consumir begudes alcohòliques al carrer Doctora Castells, a Cappont. També va denunciar l’home que l’acompanyava per negar-se a identificar-se i no portar mascareta posada.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta